• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • Dit is wat je allemaal kan met 500Mbit/s glasvezel internet

Dit is wat je allemaal kan met 500Mbit/s glasvezel internet

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Het is je vast weleens overkomen: je zit op internet een film te kijken via Netflix en ineens verminderd de kwaliteit van je stream. Iemand anders in huis is namelijk net begonnen met een spel downloaden van 40 gigabyte. Niet handig, vooral wanneer jij net naar het spannendste stukje van de film gaat… Met een snelle internetvinding gaat je dit niet meer gebeuren. Dit is wat je allemaal kan met glasvezel internet met een snelheid van 500 Mbit per seconde.  

Een videogame van 40GB binnen 11 minuten gedownload

Niet meer wachten tot jouw spel eindelijk is gedownload maar direct na aanschaf kunnen spelen. Dat kan met een internetsnelheid van 500 Mbit per seconde. Binnen het kwartier is je spel binnen en kun je direct aan de slag. Ook de snelheid van je internetbrowser neemt natuurlijk toe: wanneer je beschikt over een internetverbinding met 500 Mbit per seconde, bijvoorbeeld via glasvezel van KPN, dan is het openen van een website bijna sneller gebeurd dan dat jij de URL hebt ingetoetst.

Een HD YouTube-video van 2,5GB uploaden in 0,6 minuten

Wellicht upload je vaker video’s, misschien omdat je het leuk vindt om een YouTube-kanaal bij te houden of zie je YouTube als een platform waar jij online jouw vakantievideo’s kunt bewaren. Iedereen met een trage internetverbinding kan dit beamen: een video uploaden kan eeuwen duren. Met 500 Mbit per seconde is die lange vakantievideo in minder dan een minuut tijd geupload. Kun jij weer verdere met andere werkzaamheden en hebben andere internetgebruikers in huis geen last van het uploaden!  

Met een groot gezin internetten

Het kwam al een paar keer naar voren in voorgaande alinea’s, maar wie woont met een groot gezin of veel huisgenoten weet hoe traag internet kan zijn als iedereen in huis er gebruik van maakt. De één kijkt HD-video’s, de ander download een filmpje… Door te kiezen voor een internetverbinding met een hoge downloadsnelheid heb je hier in ieder geval geen last meer van. Iedereen in huis kan met meerdere devices zijn gang gaan!  

Met 20 beeldschermen 4K video’s streamen

Vraag ons niet waarom je dit zou willen, maar het is mogelijk om met 20 computers tegelijk 4K-video’s te streamen. De video’s zijn dan nog steeds zichtbaar op hoge kwaliteit. Wellicht geeft dit je een goed beeld van wat je met een 500Mbit/s glasvezel internetverbinding wel niet kan. Leuk wanneer je eens een LAN-party organiseert bij jou thuis. Wedden dat jij de snelste internetverbinding hebt?

Zo zie je maar dat een internetabonnement met een hoge snelheid gunstig kan zijn voor diverse doeleinden. Ben jij al enthousiast over de internetsnelheid van 500 Mbit per seconde? Met een snelle check zie jij direct of er glasvezel mogelijk is bij jou in de buurt. Doe bijvoorbeeld de Postcodecheck bij KPN om te zien of de glasvezellijn ook tot jouw voordeur rijkt.  

Vergeet niet af en toe rust te nemen tussen het genieten van je internetsnelheid door. Veel naar beeldschermen kijken kan zorgen voor computerogen. Je leest op bouweenpc.nl hoe je computerogen kunt voorkomen of hoe je er vanaf komt.

 

Previous «
Next »