Touchscreen PC beeldscherm, welke opties heb ik?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Wat is er naast een tablet nog meer mogelijk op touchscreen gebied?

All-in-one

Een touchscreen monitor met ingebouwde computer. Ideaal, want een volwaardige computer die sierlijk is en weinig ruimte inneemt. Bedoeld voor normaal gebruik, minder geschikt voor bijvoorbeeld zware games. De gebruikte componenten zijn niet krachtig genoeg en de uitbreidingsmogelijkheden beperkt. Ze zijn duurder dan een vergelijkbare “gewone” computer.

Touchscreen pc beeldscherm

Een touchscreen pc monitor (zonder computergedeelte) sluit je op je computer aan. Handig als je liever met de “tegelinterface” van Windows werkt, of niet goed met een muis overweg kunt, anders is het weggegooid geld. Een touchscreen pc beeldscherm is veel duurder dan een gewoon beeldscherm en je pc upgraden levert dan meer op.

Convertible

Het beste van twee werelden: ingeklapt een tablet voor op reis, uitgeklapt een volwaardige laptop, voor bijvoorbeeld tekstverwerking. Een convertible, meestal voorzien van het Windows besturingssysteem, levert prima prestaties als het gaat om normaal (kantoor)gebruik maar is minder geschikt voor het spelen van (zware) games.

Aanbod

De losse aanraakschermen buiten beschouwing latend, bieden grote merken als HP, Lenovo, Asus en Acer, allen wel een all-in one of convertible aan. Een slechte touchscreen pc monitor is er niet, hoewel er verschillen zijn. Je budget is bepalend, los daarvan let je op:

– specificaties computerdeel bij een all-in one of convertible (processor, geheugen, videokaart, harddisk);
– grootte, scherpte, reactietijd touchscreen monitor (een trage touchscreen pc monitor, bouwt je beeld trager op);
– het gebruikte materiaal.

Acer biedt goede specificaties maar kan goedkoop aanvoelen. Asus kent een strakke styling en prima specificaties. Lenovo en HP zijn betrouwbaar en solide. De prijzen van de merken ontlopen elkaar niet veel en variëren van zo’n € 500,- tot € 1700,- naar gelang de specificaties.

Apple iMac?

Bij een convertible of gewoon touchscreen pc beeldscherm, speelt Apple geen rol van betekenis en ben je aangewezen op Windows. Wil je een all-in one, dan is de iMac wellicht een alternatief. Hij bestaat sinds 1988 en vanaf het begin lag de focus van Apple bij de iMac op integratie tussen computer en beeldscherm. Het voert te ver voor een vergelijk met de Windows varianten, maar heb je het budget (een iMac is veel duurder) en overweeg je een all-in one? Vergeet dan de iMac niet!

Previous «
Next »