Razer project Valerie

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Deze concept laptop van Razer, genaamd project Valerie is volgens eigen zeggen van Razor s werelds eerste laptop met drie schermen. Razer toonde het prototype tijdens de Consumer Electronics Show in januari 2017.

Als uitgangspunt om het prototype van project Valerie te bouwen, heeft Razer gebruik gemaakt van de Razer Blade Pro. Dat is ook eigenlijk wat het tot nu toe is maar dan met drie schermen.
Wat project Valerie zo speciaal maakt is dat het de eerste draagbare desktop is, die bestaat uit een enkele eenheid, oftewel het is een single unit laptop met de mogelijkheid tot surround gaming.
Met een door Razer zelf ontwikkeld mechanisme schuiven de beide schermen in enkele seconden automatisch uit. De drie beeldschermen kunnen gebruikt worden als één groot scherm, voor bijvoorbeeld gamen. De schermen kunnen ook individueel ingesteld worden zodat verschillende applicaties tegelijk gedraaid kunnen worden.

Wat kun je verwachten van deze laptop?

Razer is bij uitstek de fabrikant van gaming laptops. Project Valerie beschikt over drie volwaardige 17.3” inch schermen, die allen een resolutie van 4k hebben. Voor een goede beeld ervaring van dit drievoudige schermen systeem, heeft Razer gekozen om gebruikt maken van een NVIDIA® GeForce® GTX 1080 GPU videokaart, die beschikt over NVIDIA Surround View met een resolutie van 11520 x 2160 pixels. Ingeklapt is de laptop even dik als een gemiddelde 17 inch gaming laptop en past hierdoor in een gewone laptoptas, wel gaat hij waarschijnlijk 5.4 kilo wegen. De laptop is vervaardigd uit aluminium waarbij gebruik is gemaakt van een enkele plaat die CNC gefreesd is. Hiermee moet de laptop extra stevig zijn wanneer de schermen aan weerszijden uitgeklapt zijn. Het mechanische toetsenbord is voorzien van Razer Chroma kleurverlichting en heeft een touchpad aan de rechterkant.

razer project valerie

Afbeelding: Razerzone.com

De toekomst

Project Valerie is momenteel een concept en in de fase van prototype. Er is nog weinig bekend over of het bij een concept blijft of dat project Valerie daadwerkelijk en, zo ja, wanneer op de markt zal verschijnen. De prijs van Project Valerie nog niet bekend. De Razer Blade Pro, die ondertussen in Europa is uitgebracht in enkel Frankrijk en Duitsland, heeft een adviesprijs van 4499,99 euro.

Previous «
Next »