• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Meta onderzoekt het bouwen van een sociaal netwerk dat erg lijkt op een app die we al kennen

Meta onderzoekt het bouwen van een sociaal netwerk dat erg lijkt op een app die we al kennen

  • Paul
  • 10 Months ago
  • Comments Off
Meta onderzoekt het bouwen van een sociaal netwerk

Meta zei dat het van plan is een sociaal netwerk na te streven voor “het delen van tekst updates”. Er is een spreekwoord: als het niet kapot is, repareer het dan niet. Maar als het kapot gaat nadat Elon Musk het heeft gekocht, moet je misschien nog een keer nadenken over dat spreekwoord.

Social-network gigant Meta vertelde deze week dat het “een op zichzelf staand gedecentraliseerd sociaal netwerk onderzoekt voor het delen van tekst updates”. “We geloven dat er een mogelijkheid is voor een aparte ruimte waar makers en publieke figuren tijdig updates over hun interesses kunnen delen”, voegde Meta eraan toe.  Het lijkt een goede beslissing van Meta.

Dit is een slimme zet van Meta om deze weg in te slaan en mogelijk het sociale medialandschap te verstoren met Twitter. Er zouden mogelijkheden kunnen zijn om inkomsten te genereren vóór dit front. Sinds de overname van Twitter door Elon Musk in oktober werd afgerond, heeft het bedrijf legioenen personeel ontslagen en tot nu toe zes grote storingen ondervonden, waaronder een waarbij hyperlinks en afbeeldingen niet werkten op de site.

Meta onderzoekt het bouwen van een nieuw sociaal netwerk

In de nasleep van de overname zagen sociale netwerken zoals Mastodon, een sociaal netwerk dat functioneert op een gedecentraliseerde “federatie” van servers, nieuwe belangstelling. Vorig jaar april, na het goedgekeurde bod van Musk op de sociale netwerk gigant, uitten mensenrechtengroepen hun bezorgdheid over het potentieel van toenemende haatzaaiende uitlatingen. Vorige maand bleek uit een onderzoek dat werd gepubliceerd door Amnesty International USA, GLAAD en de Human Rights Campaign (HRC) dat 60% van de ondervraagde LGBTQ-twittergebruikers zei dat ze meer haatzaaiende uitlatingen “ondervonden” sinds Musk het platform kocht. Verschillende blanke racisten en accounts vol haatzaaiende uitlatingen zijn hersteld op het platform.

Het lijkt erop dat Meta een kans ziet

Het nieuwe Meta project heeft de codenaam P92 gekregen. Net als Mastodon zou het gedecentraliseerd zijn, maar het zou worden gezien als een Instagram-product, vertelden mensen die bekend waren met het idee in uitvoering aan de outlet. Meta heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Lees ook: Alles over Google Stadia: mogelijkheden, kosten en functies

Previous «
Next »