• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • UPS: onderweg naar een wereld zonder problemen door stroomuitval

UPS: onderweg naar een wereld zonder problemen door stroomuitval

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
ups

Dit artikel gaat niet over de bekende bezorgdienst. Maar ook deze UPS kan je wat bezorgen. En datgene is een kostbaar iets waar veel bedrijven al lang naar op zoek zijn. Stroomuitval komt nooit uit. Apparatuur die essentieel is voor bedrijven kunnen niet zonder stroom. UPS creëert de tijd die nodig is om de stroomuitval op te vangen. In dit artikel lees je alles over UPS, een service van het bedrijf Rovitech.

Alles over UPS

Met de bezorgdienst heeft het dus niets te maken, maar wat is een UPS? UPS staat voor Uninterruptible Power Supply. De naam geeft het al weg, de levering van stroom kan niet worden onderbroken. Een UPS kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Dan kun je denken aan serverruimten, maar ook medische of industriële apparatuur.

Een lift in een verzorgingstehuis die er ineens mee ophoudt. Dat is al vervelend. Maar wat denk je van apparatuur in operatiekamers? Als de stroom op het verkeerde moment uitvalt, kan dat mensenlevens kosten.

Wat met noodstroom?

Veel bedrijven hebben een noodstroomaggregaat. Deze kunnen zeker een tijdje draaien, hoewel dit afhankelijk is van de grootte van de brandstoftank en of de tank kan worden bijgevuld. Daarom is het dan ook verstandig om een noodstroomaggregaat, kortweg NSA, te gebruiken in combinatie met een UPS.

Dan wordt er namelijk een langere autonomietijd gerealiseerd. Dit is de tijd in minuten dat de UPS onder belasting een systeem met de maximale belasting kan voeden.

Je weet natuurlijk nooit hoe lang een storing precies gaat duren. De storing kan zo voorbij zijn, maar ook lang duren. Vandaar dat je beter meerdere voorzorgsmaatregelen kunt nemen.

Voor wie is een UPS geschikt?

Je hebt al kunnen lezen dat een UPS een prima oplossing is voor medische instellingen of verzorgingstehuizen. Maar hoe zit dat met tussen haakjes gewone bedrijven? In principe is het zo dat bedrijven met apparatuur die altijd moet draaien, baat hebben bij UPS.

Een voorbeeld is een fabriek, ziekenhuis of een datacenter. Daar kunnen storingen voor grote schades zorgen. Hetzelfde geldt voor bedrijven die nooit stil kunnen liggen. De combinatie van UPS met een aggregaat voor noodstroom voorkomt problemen. Problemen in de vorm van gezondheid, maar ook financiële schade. Storingen kosten namelijk geld. Ze zijn niet te voorkomen, maar je kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen.

Een UPS systeem kan worden aangelegd door experts. Het onderhoud kan door dezelfde partij worden gedaan. Zo is een bedrijf verzekerd van continuïteit in geval van stroomuitval.

Previous «
Next »