Wat is the Sandbox?

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
wat is the sandbox

Wat is the sandbox?

Als je een beetje aan het rondkijken bent in de wereld van blockchain en daar enige interesse voor hebt, dan heb je ongetwijfeld gehoord van de metaverse. De Metaverse is niets meer dan een virtuele wereld die je kan ontdekken, waar je in kan spelen en waarin je kan creëren. De blockchain opent voor spelers echter nieuwe mogelijkheden voor de metaverse, zoals door spelers gecreëerde content (NFT’s) waarmee inkomsten worden gegenereerd door ze te verkopen. Daarover straks meer.

Een van de grootste en bekendste blockchain-metaverses tot nu toe is zonder twijfel The Sandbox. Maar wat is The Sandbox eigenlijk? The Sandbox is een spel waarin er geen regels of doelstellingen zijn; slechts eindeloze mogelijkheden. Spelers kunnen alles bouwen wat ze maar kunnen bedenken en dit vervolgens delen met de community.

wat is the sandbox metaverse

Wat is the sandbox metaverse?

The sandbox metaverse is in feite een virtuele wereld, welke wordt aangedreven door de Ethereum-blockchain, en welke wereld bestaat uit een gedeelde en interactieve omgeving, gegenereerd door computers, waarin spelers via hun digitale avatars kunnen rondwandelen, communiceren, samenwerken en spelen. Het concept van the Sandbox metaverse is nog volop in ontwikkeling, maar het wordt vaak beschreven als een geavanceerde en uitgebreide versie van het internet. Het idee is om een gebruiker gestuurde virtuele wereld te creëren die open en toegankelijk is voor iedereen.

The Sandbox is vooral bekend om haar twee grote mobiele hit games genaamd “The Sandbox” (2011) en “The Sandbox Evolution” (2016), welke games per saldo maar liefst 40 miljoen downloads hebben gegenereerd. Deze games zijn nu door de makers van mobiel naar het blockchain ecosysteem gebracht.

Maar the Sandbox is niet zomaar een standaard rechttoe rechtaan metaverse. Terwijl web2-metaverses (zoals de bekende Fortnite game) feitelijk geïsoleerd zijn, gebruikt the Sandbox blockchain-technologie om een meer zogeheten “gedecentraliseerd ecosysteem” te ontwikkelen. Concreet betekent dit dat gebruikers items, avatars en ervaringen in de metaverse kunnen creëren. Dat betekent dat gebruikers daadwerkelijk eigenaar van deze creaties op de blockchain zijn.

In het verlengde daarvan maakt de blockchain-technologie het mogelijk dat de metaverses met elkaar kunnen communiceren. Dat wordt ook wel interoperabiliteit genoemd.

The Sandbox metaverse is gebaseerd op het idee dat de controle niet in handen is van één persoon of overheid, maar juist wordt beheerd door een gemeenschap van gebruikers. Dit zou het mogelijk moeten maken om nieuwe manieren van samenwerking en economische activiteit te ontwikkelen.

Het concept van the Sandbox metaverse heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege de mogelijkheden die het biedt op het gebied van interactie, creativiteit en sociale verbindingen. Hoewel de technologie als gezegd nog volop in ontwikkeling is, en er echt nog wel veel hordes moeten worden genomen, wordt er veel verwacht van the Sandbox metaverse als een belangrijk onderdeel van de toekomstige digitale cultuur en economie.

Hiermee zijn hopelijk de vragen “Wat is the sandbox?” en “wat is the sandbox metaverse?” beantwoord.

Hoe werkt The Sandbox?

In aanvulling op het voorgaande, geldt dat je op het Sandbox platform vier soorten gebruikers: spelers, makers, curatoren en landeigenaren. Voorts geldt dat er in het Sandbox platform zes verschillende soorten “tokens” zijn.

Deze tokens hebben elk hun eigen doel. Zo heb je tokens voor sociale interactie en onder meer voor spel items en ervaringen.

Om een gesloten economie onder gebruikers te creëren, gebruiken alle gebruikers vier tokens: SAND, ASSET, LAND en GAME.

De SAND token kan binnen The Sandbox worden gebruikt voor alle transacties en interacties. Het is de facto een crypto valuta. De ASSET token wordt gebruikt voor de aankoop en verkoop op de marktplaats. De LAND token is in feite een digitaal onroerend goed waar gebruikers hun creativiteit op los kunnen laten. Een GAME token dient samen met het LAND-token te worden gebruikt teneinde de gebruikers actief te laten zijn in The Sandbox. Daarmee is de vraag “hoe werkt The Sandbox?” beantwoord.

kun je geld verdienen met the sandbox

Kun je geld verdienen met the Sandbox?

Dat is een goede en belangrijke vraag, vooral in deze economie, waarin we allemaal op zoek zijn naar wat extra inkomen. En het antwoord op de vraag “kun je geld verdienen met the Sandbox” dient gelukkig dan ook bevestigend te worden beantwoord.

The Sandbox biedt verscheidene manieren om tokens te kunnen verdienen. De meest populaire en laagdrempelige manier om geld te verdienen in the Sandbox is door middel van blokken nieuwe digitale items te bouwen (NFT’s), welke je vervolgens op de marktplaats kan verkopen. Je kan daar zelfgemaakte gereedschappen, meubels, en noem het maar op, maken. Andere gebruikers kunnen zo’n NFT dan van je kopen en op hun eigen LAND gebruiken. Daarbij kan ook het kopen, en later weer verkopen, van LAND een goede manier zijn geld te verdienen, gezien de populariteit van the Sandbox stijgt. Je kan LAND overigens niet alleen verkopen, maar ook verhuren. Daarbij kan je ook meedoen aan allerlei competities om prijzen mee te winnen. Dus, kun je geld verdienen met the Sandbox? 100%!

Previous «
Next »