Google Wifi, wat is het en wat heb je er aan?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Wat heb je aan Google wifi

De tijd dat Google zich uitsluitend bezig hield met zoekopdrachten ligt al ver achter ons, het bedrijf is hard bezig een naam te vestigen als consumentvriendelijke vernieuwer. Zo heeft men nagenoeg de gehele wereld in kaart gebracht via Google Maps en is de ontwikkeling van een autonoom rijdende auto al in een vergevorderd stadium. Een van de nieuwste vindingen van Google is de Google Wifi. De vraag is terecht: wat kun je met Google wifi en wat is Google wifi? De term ‘Google wifi’ klinkt misschien verwarrend, het betreft namelijk geen gratis wifi verbinding. Google Wifi is het Amerikaanse antwoord op de beperkte reikwijdte van de traditionele router. In veel gevallen is je internet verbinding die je thuis gebruikt van goede kwaliteit, het bereik van de router zorgt vaak voor problemen waardoor het signaal minder sterk is dan je zou verwachten.
google wifi

Wat is Google Wifi

De Google Wifi is in principe niks meer dan een ‘extra’ router die het signaal van je eigen router versterkt en je in staat stelt om een eigen netwerk op te zetten met een meer dan sublieme kwaliteit. Een stabiele verbinding is steeds meer een ‘hot’ item aan het worden. Meer dan vroeger gebruiken we het internet voor een groot scala aan toepassingen. Zo is het gebruik van VoIP de norm voor telefonie en kijken we massaal televisie via het internet. Dergelijke toepassingen vereisen niet alleen voldoende bandbreedte, de kwaliteit van het signaal is minstens zo belangrijk. Woon je echter in een ruime woning dan zul je je ongetwijfeld hebben gemerkt dat het signaal niet overal even sterk is. Muren kunnen een behoorlijke weerslag hebben op de signaalsterkte, bovendien is de afstand tot de router ook een beperkende factor. Google wifi maakt een eind aan dit probleem door het realiseren van een overlappend netwerk. Het systeem bestaat uit een aantal witte wifi-dozen welke in de woning worden geplaatst. Doordat het bereik van elke doos beperkt is, krijg je met de drie dozen een groot oppervlakte met een versterkt wifi signaal.

Wat heb je aan Google Wifi?

Net als met elk nieuw product kun je ook nu gaan vragen: wat kun je met Google wifi? In eerste instantie gaat het om het probleem van de beperkte ontvangst van het wifi signaal in huis. Uiteraard kun je het probleem van een slecht wifi signaal opvangen door het plaatsen van zogenaamde ‘range-extenders’, de praktijk leert echter dat dit geen echte verbetering oplevert. Het ontvangstsignaal wordt dan wel versterkt, een range-extender werkt niet als zender. Op dit punt bewijst Google wifi zijn meerwaarde; het systeem bevat zowel een ontvanger als een versterker. Door deze toepassing wordt dus niet alleen de ontvangst verbeterd, maar ook het zendvermogen.

Wat kun je met Google wifi

Google wifi werkt als een vervanger van je huidige router. Helaas is het niet in alle gevallen mogelijk om je huidige router, die je veelal van je provider in bruikleen hebt gekregen, te vervangen door Google wifi. Providers als KPN stellen het verplicht om de door hen geleverde router. Wat kun je met Google wifi is dus eenvoudig te beantwoorden. De Google wifi doet meer dan de traditionele router. Zo is het hele installatieproces kinderlijk eenvoudig. Via een speciale app kun je het via je smartphone volledig instellen. De app fungeert tevens als het regelpaneel zodat je alle instelling eenvoudig kunt aanpassen. Als je de app hebt geïnstalleerd, koppel je de utp kabel aan de Google wifi, je scant de OR-code op het apparaat en alles is geïnstalleerd. Voor het activeren van de tweede en de derde hotspot is het niet nodig om de installatieprocedure te doorlopen, deze fungeren als het ware als ‘slave’.

Wat kun je met Google wifi: de controle functie

Google wifi zou echter niet compleet zijn als er niet zou zijn gedacht aan het stukje veiligheid. Via de app is het mogelijk om niet alleen de hoeveelheid data te bekijken, je kunt er ook een kinderslot mee instellen zodat je controle behoud over de tijden waarop kinderen gebruik kunnen maken van het internet.
Previous «
Next »