De Trackr, een handige gadget

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

De Trackr

Als je wat verstrooid bent of altijd alles kwijt bent dan kan je met de huidige technologische middelen hulp krijgen. De wereld van de GPS staat niet stil en nu is er voor particulieren een perfecte oplossing gevonden om je spullen altijd weer terug te vinden. Dit kan met de Trackr. Hiermee is het mogelijk om met je mobiele telefoon, werkzaam op Bluetooth, bijvoorbeeld je sleutels weer terug te vinden. Maar het kan ook gaan om grotere objecten, zoals bijvoorbeeld een fiets die je tussen duizenden andere fietsen hebt geparkeerd.

Hoe werkt de Trackr?

De Trackr bestaat uit een klein rond aluminium apparaatje net iets groter dan een twee euromunt. Hierin zit een knoopbatterijtje en een gps systeem. Hij is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Je moet de Trackr-app downloaden en in deze app kan je het betreffende voorwerp wat je aan de Trackr hebt verbonden registreren. De app kan je dan laten zien waar je je voorwerp, bijvoorbeeld je sleutels hebt liggen. Ook kan je de alarmknop via de app activeren, waardoor de Trackr een alarm afgeeft en je dan op basis van het alarm je sleutels kunt terugvinden. Maar omdat de Trackr alleen verbinding met Bluetooth heeft, is het bereik maar beperkt. Daar is een oplossing voor. Via Family Sharing kunnen vrienden en familie de GPS locatie naar jouw app doorsturen. Ook is het mogelijk dat je fiets voorzien van een Trackr gestolen is. Nu kan je app verbinding maken met andere gebruikers van de Trackr-app. Als de fiets in de buurt is van één van de andere gebruikers van deze app, dan kun je de locatie van je fiets lokaliseren. Heel handig dus tegen diefstal.

De Trackr-app

De Trackr-app kan je downloaden voor Android en iOS. Na het downloaden registreer je alle objecten die je verbonden hebt met een Trackr. Ben je nu iets kwijt, dan open je de app, waarna hij via Bluetooth verbinding zoekt met de Trackr. Wanneer de app het object gevonden heeft, geeft hij de locatie weer en kan hij eventueel het alarm af laten gaan. Via de app kan je ook aangeven dat hij verbinding moet maken met andere Trackr-app gebruikers, als je object buiten Bluetooth afstand ligt.

Previous «
Next »