• Homepage
  • >
  • Software
  • >
  • Data Recovery: Hoe vind je al je verloren data weer terug?

Data Recovery: Hoe vind je al je verloren data weer terug?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off
data recovery

Als je data kwijt bent, dan kan dat leiden tot flink wat onzekerheid. Je moet er toch niet aan denken om je favoriete vakantiefoto’s of een belangrijke presentatie te verliezen? Er zijn verschillende manieren waarop je data kunt verliezen. Soms wordt dataverlies veroorzaakt doordat je device schade oploopt, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er per ongeluk data wordt gewist, of dat je geheel vergeet om een bestand op te slaan. In ieder geval heel vervelend natuurlijk. Maar de hamvraag is: Hoe zorg je ervoor dat je de verloren data weer terug krijgt?

What to do?

Je kunt zelf een aantal basismethoden proberen toe te passen om je data weer tevoorschijn te toveren. Let op: wanneer je een device hebt met een beschadigde harde schijf of een kapot moederbord, is het waarschijnlijk het beste om er zelf niet aan te zitten, maar een specialist in de arm te nemen. Hoor je vreemde geluiden of lijkt het apparaat waarop je bestanden staan niet optimaal te werken? Blijf er dan verder vanaf, zodat het niet erger wordt.

Heb je echter het idee dat je per ongeluk bestanden hebt verwijderd, dan kun je er zelf vaak nog voor zorgen dat de bestanden worden hersteld.

Tip 1: Raak niet in paniek

De eerste tip bij het terughalen van bestanden is: Raak niet in paniek en denk eerst na voordat je aan de slag gaat. Ga niet lukraak van alles proberen, voordat je een plan gemaakt hebt. Probeer eerst de meest basale trucjes om je bestanden weer in orde te maken. Kijk bijvoorbeeld direct of de bestanden niet in je prullenbak zijn beland, of druk toets gelijktijdig en controltoets en de z-toets in. Hiermee ga je in veel programma’s een stapje terug. Heb je dus net een tekst of afbeelding gewist, dan heb je kans dat hij weer verschijnt als je deze methode gebruikt. Onderneem verder alleen actie als je zeker bent van je zaak. Download nooit lukraak programma’s van het internet, ook niet wanneer ze beloven dat ze al je data herstellen. Er zijn veel nepprogramma’s in omloop, waarmee je eigenlijk malware op je computer download.

Top 2: Schakel een professional in

Wanneer simpele trucs niet werken, of wanneer je het niet meer vertrouwt, dan kun je het beste een specialist inschakelen om de verloren data terug te vinden. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in Data Recovery, en dan in het bijzonder in gevallen die voor een ander hopeloos lijken. Heb je het idee dat de situatie niet meer te redden is en dat je data echt verloren is gegaan? Probeer rustig te blijven, het zal je verbazen wat er allemaal nog terug kan worden gehaald. Aan de hand van een aantal gerichte vragen kan een specialist meteen aan de slag om je verloren of beschadigde data voor je te herstellen. Het maakt niet uit welk type datadrager je gebruikt, een goede specialisten weet overal raad mee. Zo kun jij weer rustig ademhalen, terwijl zij zorgen dat jij je data terug krijgt.

Previous «
Next »