Gameverslaving onder Nederlandse kinderen

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
game verslaving

We wijzen graag naar China, waar speciale klinieken zijn voor kinderen met een gameverslaving, maar ook in eigen land komt gameverslaving voor. De kinderen kunnen niet stoppen met games en hebben hier professionele hulp bij nodig. Gelukkig kun je in Nederland een gameverslaving behandeling ondergaan.

Als je alles en iedereen om je heen vergeet en werk en school maar bijzaak is

Het is niet erg zo af en toe een computerspel te spelen of te surfen op internet. Het is nog goed voor de talenkennis van kinderen ook, die zo spelenderwijs met name Engelse woordjes tot zich krijgen en aanleren. Als af en toe spelen ineens permanent spelen wordt, dan is sprake van een gameverslaving. In dat geval vergeet je alles en iedereen om je heen tijdens het games en je raakt als het ware in een roes. Je gamet om te ontsnappen aan de werkelijkheid van alledag en je kunt niet langer zonder de spanning die het spel met zich meebrengt.

Wakker blijven met energiedrankjes en drugs

Je herkent een gameverslaving aan het feit dat iemand helemaal opgaat in het gamen en school en werk bijzaak is geworden. Je raakt steeds meer in een sociaal isolement, voelt ook daadwerkelijk eenzaamheid en er kunnen gevoelens van depressie ontstaan. Het lukt je niet om je aan je eigen opgelegde tijden te houden en je slaapt amper nog en verwaarloost jezelf. In de meest extreme gevallen blijf je met energiedrankjes of drugs wakker, om maar te kunnen spelen. Door een gameverslaving kunnen ook fysieke klachten ontstaan. Vaak zit je lang in dezelfde houding, met klachten als RSI en rugklachten als gevolg. Gamesverslaafden klagen over hoofdpijn en pijn aan de ogen. Andere consequentie kan een sterke toename in het aantal kilo’s zijn.

Gameverslaving is prima te behandelen

Gelukkig is er iets aan te doen en bestaat er een behandeling voor gameverslaving. Academische specialisten zullen proberen je van je verslaving af te helpen en proberen daarnaast de onderliggende problematiek bloot te leggen. De academici zullen vanuit vaak de eigen ervaring en de ervaring met verslavingen in het algemeen in staat zijn je weer een ‘gewoon’ leven te laten leiden. Gameverslaving onder kinderen is iets om heel serieus te nemen. Wacht dus niet te lang en trek aan de bel als jij denkt dat er sprake is van een gameverslaving. Hoe langer je wacht namelijk, hoe moeilijker het is om snel van de verslaving af te komen.

Previous «
Next »