• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Threads moet de nieuwe berichtendienst van Facebook worden

Threads moet de nieuwe berichtendienst van Facebook worden

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
berichtenservice van Facebook

Facebook is bezig om Instagram uit te breiden, zo blijkt uit berichtgeving van diverse Amerikaanse media. Volgens website The Verge komt Facebook, dat met WhatsApp en Facebook Messenger al twee razend populaire berichtenservices beheert, naar verluidt binnenkort met de nieuwe berichtendienst Threads. De nieuwste berichtenservice van Facebook richt zich op mensen die razendsnel informatie met goede vrienden willen delen.

Makkelijker berichten sturen

Instagram is op dit moment een van de populairste apps die er is, het is dus ook niet verwonderlijk dat Facebook probeert om dat merk in te zetten om mensen nog langer aan zich te binden. Threads moet berichten sturen met Instagram makkelijker mogelijk maken voor gebruikers. Op dit moment kan dat al, maar zijn de mogelijkheden van wat je kan versturen nog maar beperkt, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger.

Mogelijkheden

Met de nieuwe berichtendienst Threads is het niet alleen mogelijk om tekstberichten, maar ook foto’s, video’s, de batterijstatus en zelfs locatie-activiteiten te delen. De berichtenservice van Facebook, die nog in de maak is, lijkt dus vooral gemaakt voor goede vrienden die onderling meer willen doen dan alleen wat foto’s en tekstberichtjes naar elkaar sturen. Threads moet dus een wat meer intieme uitstraling dan bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger krijgen. Opvallend is overigens dat Facebook met de naderende lancering van Threads eigenlijk verder met zichzelf gaat concurreren. Toch is dat maar een deel van het verhaal: het lijkt erop dat Threads vooral gemaakt wordt om de onder jongeren populaire app Snapchat af te troeven.

Een aparte app

De nieuwe berichtendienst Threads is wel gekoppeld aan de oorspronkelijke app van Instagram – om zo makkelijk volgers toe te kunnen voegen – maar krijgt wel een aparte applicatie. Het is dus niet zo dat Threads geïntegreerd wordt in de Instagramapp, zoals aanvankelijk gedacht werd. Wanneer het berichten sturen met Instagram mogelijk wordt met het nieuwste pareltje uit de Facebook-stal, is nog niet helemaal duidelijk. Eén ding is zeker: als ook Threads een succes wordt, zal de gigant die Facebook is wederom zijn terrein vergroten en nog invloedrijker worden.

Previous «
Next »