• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Alles wat je moet weten over ergonomische oplossingen voor je monitor

Alles wat je moet weten over ergonomische oplossingen voor je monitor

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
ergonomische oplossingen voor monitor

Het op de juiste manier instellen van je monitor kan helpen pijn en stress op de werkplek te voorkomen. Een comfortabele, ergonomische werkhouding kan bovendien wonderen verrichten voor de productiviteit! In dit artikel laten we je daarom kennismaken met de beste oplossingen om je monitor geheel naar wens in te stellen. 

Het vinden van een ergonomische houding

Het is van cruciaal belang dat je jouw monitor op de ideale, ergonomische hoogte brengt om de meest comfortabele werkhouding te vinden. Het aannemen van een goede houding verlicht het bovenlichaam en de rug, die eerder werden belast door voorovergebogen te zitten of onhandig leunen om naar het scherm te kunnen kijken. Dankzij een monitorarm kun je beter de hoogte, diepte en de hoek van jouw monitor aanpassen, zodat je de perfecte opstelling kunt vinden voor jouw lichaam en werkproces. 

Verlicht vermoeide ogen 

Als je elke dag veel uren achter de computer werkt, dan zal je hoogstwaarschijnlijk wel eens te maken hebben gehad met vermoeide ogen. Deze zogenaamde digitale ogen kunnen leiden tot droogheid en zelfs wazig zicht. Monitorarmen dragen bij om deze kwalen te voorkomen door je in staat te stellen jouw beeldscherm op de optimale kijkhoogte, hoek, positie en afstand te plaatsen.

Optimaliseer en organiseer de werkruimte 

Met behulp van monitorarmen komt er een groot leeg gebied vrij onder de ruimte waar voorheen jouw monitor stond. Bovendien nemen monitorarmen vrijwel zeer weinig ruimte in beslag omdat ze bevestigt worden aan de achterkant van het bureau, het platfond erboven of de muur erachter. Met dit opgeleverde ruimtevoordeel kan je georganiseerder te werk gaan en heb je tevens meer ruimte om bijvoorbeeld te schrijven. 

Simpele oplossingen kunnen wonderen verrichten 

Een andere oplossing voor het vinden van een gezonde werkhouding is door een monitorverhogerte gebruiken. Een monitorverhoger brengt de bovenkant van jouw monitorscherm op ooghoogte, ook wel de optimale ergonomische positie. Aangezien een normaal standaard van de monitor je doorgaans niet de mogelijkheid geeft om hem op de juiste werkhouding in te stellen, geeft een monitorverhoger je die extra hoogte. Bovendien komt er ruimte vrij op het bureau, aangezien de monitor niet meer op de tafel staat en onnodig ruimte in beslag. Hierdoor heb je extra plek die je kan gebruiken voor andere doeleinden. Voor een optimaal gebruik van een monitorverhoger, zorg ervoor dat het scherm van de monitor op ongeveer armlengte staat en je nek in een relaxte, neutrale positie is. 

Previous «
Next »