• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Zo richt jij jouw werkplek in voor online vergaderingen

Zo richt jij jouw werkplek in voor online vergaderingen

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
werkplek inrichten voor online vergaderingen

Ondanks dat je thuis werkt blijven de vergaderingen doorgaan. Misschien heb jij zelfs meer vergaderingen dan voorheen. Al die vergaderingen zorgen ervoor dat jij veel stil zit voor jouw beeldscherm. Daarom is het belangrijk om goed te letten op jouw houding en op hoe jij overkomt op het beeld. Lees hier hoe jij jouw werkplek hier goed op in richt.

Opgeruimd bureau

Een opgeruimd bureau ziet er niet alleen professioneel uit, maar zorgt er ook voor dat jij voldoende ruimte hebt om te werken. Door te veel kabels en papier op jouw bureau kan jij niet goed werken. Je kabels kan je netjes ordenen met een dockingstation. Voor losse papieren kan je een map gebruiken of een brievenbakje. Gebruik een desk organizer voor losse spullen zoals visitekaartjes, pennen. Kies het liefst een werkplek die je altijd als werkplek kunt gebruiken. Hierdoor kan je het netjes inrichten als een echte kantoorruimte. Dan hoef je ook niet bang te zijn dat er ongepaste spullen op je achtergrond staan. Dit is ook goed voor de scheiding tussen werk en je privéleven. Zo kan je jouw werk achterlaten als je de deur van je thuiswerkplek sluit.

Houding

Voor een goede houding is het belangrijk dat je een bureaustoel hebt die jij zo kan instellen dat jij een rechte rug hebt tijdens het werken. Daarnaast moeten je benen in een hoek van 90 graden zijn. Heb je een erg holle rug? Dan kan het helpen om een kussentje te gebruiken voor ondersteuning van je onderrug. Ga jij juist bol achter je bureau zitten? Gebruik dan af en toe een gymbal als stoel. Hierdoor wordt jij gedwongen om jouw buikspieren aan te spannen en je rug recht te houden. Door het hiermee te oefenen zal je gewend raken aan deze houding. Je bureautafel moet op een goede hoogte zijn dat je onderarmen kunnen leunen op je bureau. Hiervoor is het ook van belang dat er genoeg ruimte is om je toetsenbord goed te plaatsen op je bureau. Het beste is om een los beeldscherm en toetsenbord te nemen. Hierdoor kan je het beeldscherm ver genoeg zetten, zodat je minder snel last krijgt van je ogen. Ook een losse muis voorkomt klachten op lange termijn. Als je een los beeldscherm gebruikt is het handig om een losse webcamera te nemen. Deze kan je dan plaatsen op je beeldscherm. Anders moet je jouw laptop plaatsen voor je grote beeldscherm tijdens vergaderingen. Dit is niet handig. Deze losse accessoires kan je makkelijk en snel bestellen bij webshop Alpha Shop.
Zorg er ook voor dat je een zo leeg mogelijke achtergrond hebt achter je werkplek. Dit ziet er professioneler uit.


Previous «
Next »