Dit moet je doen voor een nieuwe baan!

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
T-pion

Misschien ben je net afgestudeerd of anders werkte het toch wellicht niet bij je vorige baan. In ieder geval ben je waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe baan wanneer je dit leest. Wat de reden is van jouw situatie doet er nu niet toe. Waar het nu om gaat is dat wij je komen helpen bij het vinden van een nieuwe baan! In deze blog worden een aantal punten behandeld die jou vertellen hoe je jouw nieuwe baan gaat vinden. Zo ben je in no-time weer gebrand om te knallen op je nieuwe werk.

Voorbereidingen

Voordat je ├╝berhaupt gaat solliciteren is het eerst handig om voor te bereiden waar jij op beoordeeld gaat worden. Heb jij namelijk al een CV en weet jij welke vragen je kan verwachten tijdens een sollicitatie? Zorg dat je al je nuttige ervaringen meeneemt in jouw CV zodat dat van waarde kan zijn bij jouw potentiele werkgevers. Ga daarbij voor jezelf na wat potentiele werkgevers jou kunnen vragen tijdens een sollicitatie. Verplaats je in de werkgever en vraag jezelf af wat jij graag wil weten over jouw mogelijk nieuwe werknemer. Houd er daarbij rekening mee dat er meer kanshebbers zijn een vacature en dat jij de baan per se moet krijgen. Zonder deze onderdelen is de kans groot dat jij niet goed voor de dag komt bij een sollicitatiegesprek. Focus je daarom nadrukkelijk op deze punten en probeer jezelf op een correcte manier te verkopen aan mogelijk jouw nieuwe werkgever.

Solliciteren

Na de voorbereidingen is het tijd om je te focussen op de vacatures die aangeboden staan online. Kijk voor jezelf bijvoorbeeld eerst naar wat voor functie je op zoek bent. Wil je parttime of fulltime gaan werken? Kijk ook naar waar bedrijven op zoek naar zijn en of jouw wensen passen binnen de omschrijving van de functie. Op de websites van T-Pion is de kans groot dat je direct een gewenste baan krijgt. Vergeet niet om te denken aan de onderdelen die beschreven staan in deze tekst verkoop jezelf aan je potentiele werkgever. Voordat je het weet ben je terecht gekomen op de baan waar je altijd van gedroomd hebt.  

Previous «
Next »