Unieke en leuke toevoegingen op jouw website

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
website laten maken

Als ondernemer is een website belangrijk. Het is als het ware jouw visitekaartje. Nu zijn er een aantal dingen die een website nou eenmaal moet hebben, maar hoe maak je het wat specialer en leuker? Door (één van de) volgende dingen in jouw website te verwerken, krijgt jouw website met weinig moeite een unieke touch. Mensen komen sneller terug en zijn sneller geneigd om vervolg stappen te ondernemen wanneer ze jouw website bekijken. Lees snel verder.

Een stukje persoonlijkheid

Maak het persoonlijk! Achter elk bedrijf zitten gewone mensen net als jij en ik. Dat beetje persoonlijkheid is iets waar mensen naar op zoek zijn. Dit kun je doen door foto’s van de jouw medewerkers te plaatsen met elk een stuk over zichzelf. Maak het extra creatief, door iedereen zichzelf te laten tekenen bijvoorbeeld, en hier dan een foto mee te maken. Zeker voor bijvoorbeeld een marketingbureau of andere creatieve bureaus is dit een leuke toevoeging, en iets wat je nergens anders ziet. Of vertel persoonlijke verhalen. Iets wat je hebt meegemaakt bijvoorbeeld. Houd het natuurlijk wel relevant aan jouw website en bedrijf, maar met mate kunnen persoonlijke verhalen echt geen kwaad.

Speel met bezoekers

Je wil bezoekers geïnteresseerd houden. Hoe doe je dat? Maak het interactief. Dat houdt in dat je bezoekers ook wat laat doen. Maak bijvoorbeeld een soort quiz om te kijken wat voor soort … diegene is. Pas het aan naar jouw website en het onderwerp van jouw bedrijf. Heb je een webshop voor meubels en andere interieur dingen? Laat mensen dan een quizje maken over wat voor soort stijl bij hun past. Geef ze natuurlijk wel de keuze en dwing de mensen niet om de quiz te maken, zet het als een optie in de menubalk bijvoorbeeld. Het trekt zeker mensen aan en ze zullen dit waarderen, ook al is het klein. Deze manier van web design is een belangrijk onderdeel.

Humor

Als het bij jouw bedrijf en stijl past, is het leuk om gebruik te maken van humor (in natuurlijke mate). Wees hier en daar een tikkeltje sarcastisch, maak gebruik van kleine cartoonachtige tekeningetjes en gebruik grappige anekdotes. Ook dit is weer een stukje persoonlijkheid, en dat is precies wat mensen aanspreekt wanneer ze voor het eerst op een nieuwe website komen. Spreek je ze aan en voelen ze zich persoonlijk betrokken, is de kans dat ze de site vaker bezoeken of actie ondernemen een stuk groter.

Previous «
Next »