Beste videokaarten in 2024

  • Paul
  • 28 Days ago
  • Comments Off

Ben jij op zoek naar een videokaart om je computer op grafisch gebied naar een hoger niveau te brengen? Lees dan dit artikel door waarin we de top drie van de beste videokaarten in 2024 bespreken. We zullen hierbij stilstaan bij een drietal videokaarten waarvan we vinden dat ze thuishoren in het rijtje de beste videokaarten van 2024. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze videokaarten, is het goed om eerst een check uit te laten voeren of de videokaart compatibel is met de rest van je hardware.

1. De Asus TUF RTX 4070

Asus tuf RTX 4070

De eerste videokaart die niet kan ontbreken in het rijtje van de beste videokaarten in 2024 is de Asus TUF RTX 4070 O12G. Dit model heeft een 12GB GDDR6 VRAM. Indien je op zoek bent naar een videokaart om te gamen, kun je met deze videokaart de nieuwste games spelen op hoge frames per seconde. In tegenstelling tot andere videokaarten is de Asus TUF RTX 4070 iets groter qua formaat. Hierdoor is het noodzakelijk dat je voldoende ruimte hebt in je behuizing. Een van de belangrijkste redenen waarom deze videokaart in het rijtje beste videokaarten van 2024 naar voren komt, is omdat de videokaart veel minder geluid maakt dan andere modellen. Ben je geïnteresseerd in dit model? De videokaart is verkrijgbaar bij bol.com vanaf 700 euro.

2. Nvidia GeForce RTX 4080 Super

Nvidia GeForce RTX 4080 Super

De tweede videokaart die zeker niet ontbreekt bij de beste grafische kaarten 2024, is de Nvidia GeForce RTX 4080 Super. Hoewel dit model minder krachtig is dan de recent uitgebrachte Nvidia GeForce RTX 4090, biedt de 4080 Super een nieuwe functionaliteit, namelijk DLSS 3. Dit zorgt voor een aanzienlijk snellere framesnelheid, die bijna gelijkwaardig is aan de prestaties van de 4090. Let op, deze videokaart is groter dan een normaal model waardoor je wederom rekening dient te houden met je behuizing. Het grote voordeel van deze videokaart is dat hij in tegenstelling tot de 4090 een stuk minder stroom verbruikt, namelijk 50 watt. Het enige nadeel is dat deze videokaart een prijskaartje heeft vanaf 1230 euro.

3. AMD Radeon RX 7900 XTX

AMD Radeon RX 7900 XTX

Zoals je wellicht hebt opgemerkt zijn de eerder besproken videokaarten uit de beste videokaarten in 2024 vrij prijzig. De AMD Radeon RX 7900 XTX onderscheidt zich echter door zijn prijs, terwijl het nog steeds topprestaties levert. Zo kan deze videokaart bij de meeste computers boven de 60 frames per seconde behalen. Als we kijken naar het formaat is deze ook een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de Nvidia GeForce RTX 4080 Super. Ook deze videokaart heeft een flink prijskaartje en kost momenteel rond de 1150 euro.

Vergelijk aanbieders en kijk naar je computer

De bovenstaande drie modellen zijn videokaarten die volgens ons thuis horen in het rijtje de beste grafische kaarten van 2024. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze modellen of heb je besloten om toch voor een ander model te gaan, is het verstandig om prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarnaast is, zoals aangegeven in de introductie, het ook van groot belang dat je kijkt naar de rest van je hardware. Je wilt immers voorkomen dat je een videokaart aanschaft die helemaal niet compatibel is met de rest van je hardware.

Previous «