De 2 in 1 laptop

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
Tablet en laptop in één

De laatste tijd is de 2-in-1 laptop enorm in trek. Steeds meer bedrijven komen met modellen die zowel als tablet en als laptop gebruikt kunnen worden. Een zogenaamde 2-in-1 laptop heeft veel voordelen, al zijn er ook nadelen. Beide zullen besproken worden.

Laptop

Wanneer een computer en tablet in 1 apparaat samenkomen, betekent dit dat het apparaat multi-inzetbaar is. Voor het maken van een opdracht voor school kun je de laptop-stand gebruiken, en voor het kijken van een filmpje de tablet-stand. Dit zorgt ervoor dat je niet 2 aparte apparaten aan hoeft te schaffen. Je hebt namelijk de computer en tablet in 1. In de werkelijkheid zal er echter het vaakst gebruik gemaakt worden van de laptop-stand. Dat komt omdat de 2-in-1 tablet voornamelijk dienst doet als laptop, en daarnaast ook als tablet. Het is daarom belangrijk dat je je keuze maakt op basis van de eisen die je wilt voor je laptop. Denk hierbij aan de processer en het schermgrootte. 

Tablet

Om van je laptop een tablet te maken kun je vaak het scherm omklappen, zodat je toetsenbord aan de andere kant van je beeldscherm zit. Er zijn echter ook apparaten waarbij het toetsenbord van je 2-in-1 tablet los te koppelen is. Dit betekent vaak wel dat je scherm minder standen heeft, wanneer deze dienstdoet als laptop. Ook kan het betekenen dat je laptop minder krachtig is, omdat het voornamelijk een tablet is en geen computer. Beide apparaten zijn dus een tablet en laptop in één, maar de verschillen zijn dus wel degelijk aanwezig. Let hier ook op wanneer je tot aankoop overgaat. Het is sowieso belangrijk om jezelf goed in te lezen voor je overgaat tot een aankoop, zodat je een product koopt waar je veel plezier aan kan beleven.

Wanneer een 2-in-1 laptop kopen?

Voor mensen die veel tekenen is het ideaal om een tablet en laptop in één te hebben. Door gebruik te maken van een speciale pen is het namelijk gemakkelijk om allerlei schetsen te maken op het beeldscherm. Ook voor studenten is een tablet en laptop in één ideaal, omdat aantekeningen maken erg gemakkelijk gaat. Wanneer je bijna nooit gebruik maakt van je laptop is de keuze niet ideaal, aangezien een 2-in-1 tablet vrij prijzig is, in vergelijking met een zelfde laptop zonder de functie. De meerprijs levert echter in veel gevallen wel wat op, maar met weinig gebruik is dit logischerwijs zonde van je geld.

Previous «
Next »