Business Intelligence, wat is het nou eigenlijk?

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
business intelligence

Een intelligente manier van bedrijfsvoering

Business Intelligence (BI) betekent letterlijk ‘bedrijfsintelligentie’. De term staat voor een computergestuurde bedrijfsstrategie waarbij allerlei gegevens verzameld en geanalyseerd worden om zo de eigen bedrijfsvoering te kunnen verbeteren en perfectioneren. De data die het analytische onderzoek van Experis Ciber en andere aanbieders oplevert, wordt gebruikt in het beslissingsproces en de bedrijfsmatige strategie, met als doel om beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt. Hierbij kan het gaan om gegevens als de leeftijd en herkomst van klanten, beslissingsprocessen die klanten doorlopen, de prestaties van de concurrenten, de marktsituatie en algemene culturele en maatschappelijke trends die van invloed (kunnen) zijn op de algemene markt.

Voordelen van Business Intelligence voor het bedrijfsleven

De strategische aanpak van Business Intelligence biedt ondernemers en bedrijven uiteenlopende voordelen. De belangrijkste is wellicht dat je met de gegevens die BI oplevert, snel kunt inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt. En hierop kun je direct actie ondernemen. Blijkt uit een data-analyse van jouw doelgroep bijvoorbeeld dat de interesse voor jouw producten afneemt, dan kun je jouw bedrijfsstrategie hierop snel aanpassen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor meer doelgerichte marketing. Of door te opteren voor de introductie van nieuwe producten en diensten die beter voldoende aan de wensen van jouw klantenkring. In de tweede plaats is een groot pluspunt van Business Intelligence, zoals de geavanceerde Experis Ciber systemen, dat je met deze programma’s nagenoeg elk type data kunt verwerken en bijhouden. Of het nu om klantgegevens gaat, verkoopcijfers of cijfers uit de economische sector waarbinnen jouw onderneming actief is: Business Intelligence berekent het allemaal voor je. En met de resultaten kun je als bedrijfsleider of manager direct aan de slag gaan. Ten slotte scheelt Business Intelligence veel tijd. Stel je voor dat je handmatig alle bedrijfsstatistieken zou moeten verzamelen en analyseren. Die tijd heb je als ondernemer niet…

Hoe kun je Business Intelligence slim en voordelig in jouw bedrijf implementeren?

Tegenwoordig zijn er uiteenlopend computerprogramma’s op de markt die de mogelijkheid bieden om Business Intelligence in te zetten en data gerelateerde vraagstukken te analyseren. SAP Business Intelligence van Experis Ciber is zo’n programma. Met dit systeem van Experis Ciber kun je elk soort data verzamelen en omzetten in grafieken, bedrijfsadviezen en andere bruikbare metadata.

Previous «
Next »