Worden vouwbare smartphones de trend van 2020?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
de nieuwe vouwbare smartphones

Het jaar van de vouwbare smartphones is aangebroken. In 2019 kwamen er al wat vouwbare modellen op de markt, maar daarbij doken nog wat problemen op. 

Android 10, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Google, beschikt al over aangepaste ondersteuning voor opvouwbare apparaten. Apple is ook stilletjes aan bezig met het verkennen van vouwbare smartphones. Een jaar geleden onthulden ze dat ze erover denken om een opvouwbare iPhone te ontwikkelen. 

Op dit moment zijn er nog niet veel vouwbare telefoons op de markt. De eerste vouwbare modellen die werden uitgebracht hadden nog een aantal gebreken of waren te duur. Merken zoals Samsung, Motorola en Huawei willen hier graag verandering in brengen met dunnere modellen, een betere batterijduur en apps die zijn ontworpen voor meerdere schermen. De verwachtingen voor 2020 zijn dan ook hoog gespannen.

Hieronder bespreken we de beste vouwbare smartphones die nu al verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy Fold

Ondanks enkele mislukkingen met de eerste lancering, is de Samsung Galaxy Fold één van de eerste high-end opvouwbare modellen op de markt. Sinds de definitieve release van september 2019 biedt deze smartphone nu snelle prestaties, vernieuwende functies, een 7,3-inch scherm voor het lezen en bekijken van video’s en een respectabele batterijduur. De telefoon beschikt over twee schermen: een klein scherm van 4,6 inch met een resolutie van 1680 x 720 pixels, omgeven door dikke randen. 

Wanneer de vouw als een boek wordt geopend, wordt een 7,3-inch dynamisch scherm met een resolutie van 2152 x 1536 pixels onthuld. 

Huawei Mate X

Naast de Samsung Galaxy Fold, is de Huawei Mate X één van de eerste exemplaren uit zijn genre. Helaas is dit model momenteel enkel verkrijgbaar in China. 

Het flexibele en innovatieve scherm kan zonder schade buigen en rekken en het heeft een dun scharnierontwerp dat lijkt op te lossen in het apparaat. Dit zorgt voor een gladde en platte afwerking aan beide zijden. Hij is compact, maar vouwt zich makkelijk open. Perfect voor zowel professioneel gebruik als entertainment. Of je nu een vergadering moet voorbereiden of wilt spelen op online goksites, de Huawei Mate X biedt altijd het nodige comfort.

Royole FlexPai

De Royole FlexPai was ’s werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone die daadwerkelijk werd vrijgegeven aan het publiek, van een bedrijf waar maar weinigen van hebben gehoord. Toch is de indruk die het toestel heeft nagelaten eerder gemengd. Als je het scherm openvouwt, krijg je toegang tot een 7,8-inch kleurendisplay met een resolutie van 1920 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 4:3. 

Opgevouwen splitst de FlexPai zich in twee schermen met een beeldverhouding van 16:9 en 18:9. De FlexPai detecteert automatisch welk beeldscherm in gebruik is en schakelt automatisch het ongebruikte uit. Een puntje van kritiek is dat de software wat aan de trage kant is. 

Previous «
Next »