Je eigen website bouwen: hoe gaat dat in zijn werk?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

Als bedrijf kom je er niet meer onderuit om een goede website te hebben. Hierbij is het dan ook belangrijk dat je kijkt naar de verscheidene mogelijkheden die geboden worden op dit gebied. Hierbij heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf een website in elkaar te zetten of om dit uit te besteden aan een website bouwer? Een goede website is enorm belangrijk en het is dan ook aan te raden om jezelf goed in te lezen over de do’s-and-don’ts van een dergelijk platform. Een slechte website schrikt bezoekers af en zorgt voor een hoge bounce rate, dit is natuurlijk niet wat je wilt als bedrijf. Maar hoe bouw je nu je eigen website?

Een goede domeinnaam kopen

Voordat je kunt beginnen met het maken van een website is het belangrijk dat je een goede 

domeinnaam koopt. Via het internet kun je gemakkelijk zien welke domeinnamen allemaal beschikbaar zijn. Je kunt gratis zoeken op domeinnamen en direct zien of vergelijkbare domeinen eventueel nog beschikbaar zijn. Zo krijg je dan ook een goed beeld van de mogelijkheden en kun je de domeinnaam kiezen die het beste bij jouw organisatie en haar diensten past. Het is belangrijk dat je een duidelijke en pakkende domeinnaam kiest. Hierdoor kunnen mensen je gemakkelijk vinden. Het aanpassen van je domeinnaam op een later tijdstip is mogelijk, maar niet wenselijk. Hier gaat veel extra tijd en moeite in zitten.

De website bouwen

Nadat je de domeinnaam gekocht hebt, is het tijd om je website op te gaan houwen. Hierbij is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goed CMS-systeem om je website te bouwen en dat je jezelf een beetje inleest in de mogelijkheden en platformen waarmee je zelf een website kunt maken. Populaire CMS-systemen zijn WordPress, Wix en voor webshops bijvoorbeeld Shopify. 

Hierna dien je een plan te maken. Welke pagina’s ga je allemaal gebruiken en hoe ga je deze indelen? De meeste bedrijven hebben een huisstijl en een logo laten ontwerpen en deze wil je natuurlijk prominent terug laten komen op je website. Zorg er dan ook voor dat deze op een juiste manier worden geïmplementeerd in je website. Hierdoor weet je zeker dat mensen je direct herkennen en ook weten met wie ze te maken hebben. 

Je website invullen

Het invullen van je website met pakkende teksten en de juiste visualisaties is enorm belangrijk, nog belangrijker dan je domeinnaam. Het is dan ook aan te raden om het invullen van je website uit te besteden bij een professional. Op die manier ben je er zeker van dat je het beste resultaat krijgt. Wanneer je website klaar is kun je gaan werken aan je online marketing activiteiten!

Previous «
Next »