Hoe stel je de perfecte game computer samen?

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
game computer samenstellen

Ok jullie gamers opgelet! Wil je graag je eigen game computer samenstellen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Waarschijnlijk komt het door de vele opties en onderdelen die je kunt kiezen tijdens het samenstellen. Als je een game computer koopt dan wil je wel dat alles goed en optimaal functioneert. In dit artikel lees je hoe je zelf de perfecte configuratie kunt samenstellen. Waar moet je op letten en rekening mee houden? En wat zijn handige tips die je kunt gebruiken tijdens het samenstellen van jouw unieke game computer?

Bottleneck

De onderdelen die het meeste invloed hebben op de prestaties zijn de processor, grafische kaart en het werkgeheugen. Deze drie onderdelen dienen goed met elkaar in balans te zijn anders krijg je last van een “bottleneck”. Een “bottleneck” houdt in dat één of meer onderdelen in je computer een stuk trager zijn dan de rest en dat de snellere onderdelen hierdoor niet volledig benut worden. 

Heb je bijvoorbeeld wel een goede processor en grafische kaart, maar te weinig werkgeheugen? Dan zullen bepaalde games ook niet goed speelbaar zijn. Dit probleem is in mindere mate het geval als je een computer samenstelt die niet bedoeld is voor gamen, maar voor renderen van foto’s en video’s. Dit vraagt over het algemeen veel vermogen van de processor en het werkgeheugen, maar niet zozeer van de grafische kaart. In dit geval kun je dus gerust een iets minder zware grafische kaart nemen. Klik hier voor de website waar je veel informatie vindt en de beste onderdelen voor jouw computer. 

De onderdelen

Een Game PC samenstellen begint altijd bij de behuizing, er wordt namelijk een grote variatie aangeboden. Wil je er graag één met verlichting of heb je liever een stijlvol of strak exemplaar. Vaak hebben de kasten met verlichting ook een raam in de zijkap. De behuizing is meestal heel persoonlijk, het is maar net welke je mooi vindt. Wanneer je “high end” hardware in je computer wilt, dan doe je er wel goed aan om een iets grotere behuizing te nemen zodat alle warmte in de kast goed kan worden weggevoerd. Zoals eerder aangegeven zijn de processor en de grafische kaart de belangrijkste onderdelen als je een Game PC gaat samenstellen. Om hierin een goede keuze te kunnen maken is het van belang om van tevoren na te gaan voor welke doeleinden je jouw computer wilt gebruiken.

Het werkgeheugen zorgt ervoor dat alle programma’s en games snel worden ingeladen, wat voor het gamen heel handig is. Op dit moment is 8GB de aanbevolen hoeveelheid voor vrijwel ieder computer. Je ziet overigens wel dat voor bepaalde games steeds vaker 16GB werkgeheugen geheugen geadviseerd wordt om de maximale prestaties te behalen.Wanneer je naast gamen ook veel grafische toepassingen gebruikt voor bijvoorbeeld tekeningen en foto- en/of videobewerking dan is het beter om minimaal 16GB werkgeheugen te nemen.

Speelplezier 

Heb je alle onderdelen en zijn ze goed op elkaar ingewerkt? Werkt alles naar behoren? Dan kan het gamen beginnen. Het is misschien even wat uitzoekwerk, maar met de juiste informatie stel je jouw perfecte game computer samen. Veel speelplezier!

Previous «
Next »