Crypto voor jongeren    

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off

Veel jongeren zien alleen maar winst in de crypto. De cryptomarkt is zeer aantrekkelijk, doordat je vrijwel alleen maar goede verhalen hoort. De negatieve verhalen worden vaak niet gedeeld. Onder de jongeren wordt het beeld gecreëerd dat ze op een kortere termijn veel geld verdienen. Wie wil dat nou niet? Iedereen is immers het geld hard nodig. De studie moet worden betaald en na afloop van de studie willen ze graag een eigen huisje. Wij vertellen je graag meer over de crypto. 

Vangnet 

Bij het handelen in de crypto moet je je bewust zijn van de vele risico’s. De crypto biedt geen wettelijk vangnet. Bij het geld op je bankrekening is er een depositogarantiestelsel. Dit stelsel garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders van een bank wie niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Als bij de crypto je geld weg is, dan is het ook echt weg. Er is geen vangnet aanwezig. 

Onduidelijkheden

Vele jongeren wie handelen in crypto weten eigenlijk niet goed waar ze mee bezig zijn. Vaak vinden ze het erg ingewikkeld en hebben ze zich nog niet verder verdiept. Ze hebben vanuit hun omgeving wel informatie meegekregen, maar dit is niet helder voor hen. De voorkennis is zeer beperkt en ze hopen maar dat ze er geld mee gaan verdienen. Door de onzekerheid die ze hebben zie je vaak ook dat ze vroegtijdig stoppen met de crypto. Het verlies is dan nog klein en ze willen er zo snel mogelijk van af zijn. Dit is niet hoe het werkt. Op langere termijn zie je vaak een stijging, maar dit is natuurlijk niet gegarandeerd. 

Koersschommelingen 

De waarde van de crypto varieert, net als andere vergelijkbare munten, enorm. Dit komt omdat de koers samenhangt met het vraag en aanbod van de crypto. De koersschommelingen ontstaan door het wisselende vertrouwen. De ene op de andere dag kan het vertrouwen wisselen. Het nieuws heeft ook invloed op de koersschommelingen. Als er negatief nieuws wordt verspreid, dan wordt de koers vrijwel direct negatief beïnvloed. 

Meer informatie

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op www.anycoindirect.eu. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de cryptowereld, voordat je daadwerkelijk gaat investeren. Ken de risico’s en weet waar je aan begint.  

Previous «
Next »