De populairste VR games van 2018

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

De populairste VR games van 2018

Virtual Reality games zijn minstens even fantastisch als de ervaring die ze bieden. Van actie over arcade tot simulatiespelletjes: je verliest jezelf in de populairste VR games van 2018 voor Playstation VR, Windows Mixed Reality platforms, Oculus Rift en HTC Vive. Ontdek in dit artikel welke de populairste VR game van 2018 is.

Virtual Reality (VR) bestaat al tientallen jaren, maar tot voor kort waren zelfs de beste VR-headsets niet erg toegankelijk voor de gewone consument. Ze waren lang duur en nog niet heel gebruiksvriendelijk. Op een paar coole demo’s na, leek het erop dat VR nooit echt op de markt gebracht ging worden. Maar vandaag staat de VR-industrie op een punt waar de technologie stabieler is en developers creëren steeds meer full experience VR games. In elk genre zijn er heel wat uitstekende games te vinden. Ontdek je favoriet in onze top 5 populaire VR games 2018.

VR-hardware voor gaming

Onze lijst met de populairste VR games van 2018 bevat de beste titels voor HTC Vive, Oculus Rift, Playstation VR en Windows Mixed Reality headsets.

Voor de games van HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality headsets, is er een krachtige gaming PC nodig om de pixels naar de headset displays te kunnen sturen. Zorg voor snelle CPU’s, top-of-the-line GPU’s en voldoende USB-poorten voor de beste game ervaring.

PS4-spelers hoeven zich geen zorgen te maken over de specificaties, want elke PS4 (Pro) werkt met de Playstation VR-headset. In de lijst vind je ook al enkele bevestigde titels voor Playstation VR, maar die nog niet uitgebracht zijn.

Wat vind je niet in deze lijst?

De standalone Oculus GO headset, die eerder dit jaar werd aangekondigd, hebben we niet opgenomen in onze top 5, omdat ze niet krachtig genoeg is om de games in de lijst aan te kunnen. Ook andere VR-platforms zoals HoloLens van Microsoft, Samsung Gear VR en Google Daydream zijn niet opgenomen in de lijst populaire VR games 2018, omdat deze headsets een heel ander doelpubliek hebben.

Top 5 populaire VR games 2018

populairste vr game van 2018

1. Beat Saber
Voor HTC Vive, Oculus Rift, Playstation VR (bevestigd), Windows Mixed Reality

Is dit de populairste VR game van 2018? In Beat Saber draait alles om muziek en ritme met een actieve twist. Het opzet is vergelijkbaar met andere muziekgames zoals Guitar Hero, Rock Band en AudioSurf, maar in plaats van het gebruik van valse instrumenten, slash je je een weg door een lied met virtuele laserzwaarden. Als de muziek speelt, projecteert Beat Saber verschillende kleurpatronen op het scherm die je moet raken wanneer ze naar je toe glijden. Er zijn ook hindernissen in verwerkt die je op tijd moet vermijden. Beat Saber is dus geen spel dat je zittend in de zetel kan spelen, maar is een zeer actieve ervaring. Hou je van muziek en beweging? Dan is Beat Saber zeker het ontdekken waard.

De populairste vr games van 2018

2. EVE: Valkyrie – Warzone
Voor HTC Vive, Playstation VR en Oculus Rift

In EVE: Valkyrie – Warzone krijg je de controle over een ruimteschip in een reeks multiplayer en single player games. Met meerdere spelers kan je onder andere Team Deathmatch, Control, Carrier Assault, Wormhole en Extraction spelen. Dit spel wordt gewaardeerd omwille van de uitstekende visuals: de schepen zijn zo gedetailleerd dat het lijkt alsof het echt is. Omwille hiervan is de game één van de populairste VR games van 2018.

3. Farpointpopulaire vr games 2018
Enkel voor Playstation VR

Farpoint is dé showcase game van de PS4. Ze toont niet alleen de VR-mogelijkheden, maar is ook het eerste spel dat gebruikmaakt van de PS VR Aim, een kanonvormige controller die speciaal ontwerpen is voor first-person shooters. Ze geeft een realistischer gevoel aan de schietmechanica van het spel. In Farpoint moet je dodelijke vijandelijke ontmoetingen overleven terwijl je een gevaarlijke buitenaardse omgeving doorkruist in een poging om te ontdekken wat er met de rest va, je onderzoekteam is gebeurd. Farpoint is een relatief korte ervaring, maar is wel de moeite waard om te spelen.

populaire vr game 2018

4. Keep Talking and Nobody Explodes
Voor Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR

Vraag je je wel eens af hoeveel van je vrienden je echt kan vertrouwen? Keep Talking and Nobody Explodes is het perfecte multiplayerspel om je vriendschappen uit te testen. Je wordt gedwongen om met elkaar te communiceren en samen te werken om een complexe bom onschadelijk te maken en dat is volgens ons ook de reden waarom dit spel in de lijst populaire VR games 2018 zit. In deze game worden spelers opgesplitst in twee groepen: een Defuser en meerdere Experts. Defusers kunnen de bom zien en onderzoeken, maar hebben geen toegang tot de handleiding. De Experts kunnen de handleiding lezen, maar kunnen de bom dan weer niet zien. Spelers moeten informatie uitwisselen, door elke stap begeleiden om zo de bom te ontmantelen. Net zoals in het echte leven hebben deze bommen ook een countdown timer en zullen ontploffen als je te veel fouten maakt.

vr games 2018

5. Minecraft VR
Voor Windows Mixed Reality en Oculus Rift

Minecraft kan je bijna op elk platform spelen, dus waarom niet op VR? Het verbaast ons dus niet dat deze de populairste VR game van 2018 is. Speciaal voor de leken, leggen we het spel graag nog eens uit. Minecraft is een verkennings-, scheppings- en overlevingsspel met een duidelijke low-poly esthetiek. Voor het VR-platform zijn er een reeks verbeteringen toegevoegd aan het spel, zoals 3D audio, een virtuele woonkamer modus, VR draaien en VR controls. Minecraft VR wordt ook ondersteund voor multiplayer modus, zodat je samen met vrienden kan genieten van deze unieke ervaring.

Dit was de top 5 populaire VR games 2018. Zitten de populairste VR games van 2018 er volgens jou bij?

Previous «
Next »