• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Deze gave domotica kun je thuis installeren voor een smart home

Deze gave domotica kun je thuis installeren voor een smart home

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
domotica

Is jouw huis al een slim huis, oftewel een smart home? Er bestaan allerlei mogelijkheden om processen in huis te automatiseren of mogelijkheden uit te breiden. Zo kun je je huis comfortabeler, sfeervoller én veiliger maken. We bespreken een aantal voorbeelden van gave domotica die je thuis kunt installeren om van jouw huis een smart home te maken.

Slim koffieapparaat

Heb jij ook zo’n hekel aan het wachten bij het koffiezetapparaat tot je koffie klaar is? Met een slim koffieapparaat hoeft dat niet meer. Jij geeft vanaf de bank of vanaf je thuiskantoor via je smartphone de opdracht aan het apparaat om een kop koffie te zetten en je kunt hem ophalen als hij gezet. Een beetje decadent, maar wel handig.

Slimme deurbel

Ook zo’n fijn stukje domotica is de slimme deurbel. Deze stelt je in staat om overal waar je bent te zien wie er bij je thuis voor de deur staat. Je kunt dan zelfs communiceren met diegene. Zo kun je iedereen screenen die aanbelt en mensen die aanbellen als je niet thuis bent beantwoorden. Dit draagt ook bij aan de beveiliging van je woning. Installatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bestel het beste gereedschap via Mastertools.

Slim bad

Ga jij graag in bad, maar ben je altijd maar een beetje aan het rondhangen totdat je het bad vol hebt laten lopen? Ook dit kan tegenwoordig gewoon vanuit je luie stoel met behulp van domotica. Een slim bad kan met vanaf een smartphone bediend worden, tot aan de temperatuur van het water en maximale niveau van het water toe. Zo wordt in bad gaan een fluitje van een cent.

domotica apps

Slimme WC

Zelfs een WC kan slim zijn. Een slimme WC kan zichzelf reinigen, zodat je altijd een schone WC hebt. Ook gebruikt een slimme WC precies de juiste hoeveelheid water om door te spoelen, zodat er geen water verspild wordt. Dat doorspoelen gebeurt dan ook nog eens automatisch wanneer je op staat. Er zijn zelfs toiletten die zelf weten wanneer de bril omhoog moet. Dan hoef je nooit meer onenigheid te hebben over dat de bril niet omlaag gezet is na mannelijk gebruik van het toilet.

Slimme verlichting

Zou je willen dat je makkelijker sfeer kon maken in huis? Met slimme verlichting kan dit. Zo worden alle mogelijke kleuren verlichting mogelijk die je kunt instellen en dimmen vanaf je smartphone. Natuurlijk kun je een aantal favoriete presets invullen. Zo heb je voor iedere gelegenheid de juiste sfeerverlichting.

Dat klinkt toch gaaf allemaal, die domotica? En het is nog maar het topje van de ijsberg, want er is van alles mogelijk tegenwoordig!

Previous «
Next »