• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Waarom je alleen nog maar geautomatiseerde kassasystemen ziet

Waarom je alleen nog maar geautomatiseerde kassasystemen ziet

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
pos

Als je aan een kassa denkt, denk je dan nog steeds aan een onhandig groot apparaat? Als dat zo is, is het misschien tijd om eens te gaan kijken wat moderne, online kassa’s voor een winkel kunnen betekenen. Terwijl traditionele kassa’s vroeger misschien de norm waren voor retailers, zien moderne apparaten om betalingen mee te verrichten er nu een beetje anders uit en werken ze een beetje anders en zijn de oude apparaten meestal vervangen door een geautomatiseerd kassasysteem

Winkels die nog steeds vasthouden aan de traditionele machines of andere verouderde systemen om aankopen mee af te rekenen, lopen mogelijk bepaalde voordelen mis, variërend van extra flexibiliteit tot het verbeteren van hun verkoop door middel van gegevens en analyses.Retailers, of ze nu een kiosk runnen of meerdere winkellocaties beheren, worden geconfronteerd met de realiteit van het vinden van slimme manieren om hun winkel te runnen en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van wat consumenten verwachten van hun winkelervaring. In deze blog kijken we hoe een online kassa een bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Wat is een kassa?

Een kassa is een mechanisch apparaat dat de verkoop op gang brengt, basisberekeningen doet en geld vasthoudt. Dat is de traditionele betekenis van het woord, zoals we dat al erg lang kennen

Hierdoor zijn kassa’s hét apparaat voor iedereen die een winkel begint. In 1870 kwamen de kassa’s voor het eerst op de markt en in 1915 waren er wereldwijd in totaal 1,5 miljoen kassa’s verkocht. Hoewel het sinds de introductie is geëvolueerd, kan een standaard kassa alleen doen waarvoor het is ontworpen: basisfuncties en minimale rapportage.

Als we kijken naar vandaag de dag dan doet de kassa nog wat meer. Ja, het apparaat vervult nog steeds de functies die het vanaf 1870 vervult, maar een kassa, in zijn traditionele vorm, is op zijn retour. In de oververzadigde retailmarkt van tegenwoordig moeten retailers lang en diep nadenken over welk type kassasysteem ze kopen.

 Wat is een online kassa?

Het point of sale-systeem (POS), of wat sommigen een online kassa noemen, is de moderne incarnatie van een traditionele kassa en wordt nu als de standaard gezien. Online kassa’s hebben software die veel meer doen dan alleen de verkoop berekenen. Van het aanbieden van voorraadbeheer tot diepgaande rapportage, point-of-sale-systemen bieden retailers een volledig scala aan tools om het reilen en zeilen van hun winkel te beheren, of dat nu online of in een fysieke vestiging is.

Verschil tussen een gewone kassa en een POS

Een kassa in de traditionele zin is iets heel anders dan een kassasysteem. Natuurlijk, een POS kan verkopen genereren en contant geld vasthouden, omdat het een hulpmiddel is om het hele bedrijf op dat gebied te beheren. Voor retailers hebben moderne systemen voorraadbeheer aspecten die de tools geven om de voorraad te uploaden en te beheren, werknemers te beheren, cijfers te controleren en zo verkoopprognoses te kunnen maken, de klantenservice te verbeteren en meer. In wezen stroomlijnt een POS elk aspect van het runnen van een retail bedrijf met één locatie of meerdere winkels.

Basis kassa’s daarentegen zijn beperkt in hun mogelijkheden en kunnen alleen taken aan als dagelijkse basishandelingen zoals het loggen van transacties, het maken van berekeningen of het genereren van bonnen.

Voordelen van het overstappen naar POS of online kassa

Het updaten van een kassa naar een POS zal niet alleen de dagelijkse activiteiten moderniseren, maar het zal de winkel ook een schat aan gegevens geven die je zullen helpen het bedrijf in een heel ander licht te zien. Van het geven van flexibiliteit aan het bedrijf en toegang tot gegevens tot het creëren van efficiëntie, een POS heeft talloze voordelen die de manier waarop men zaken doet zullen veranderen.

Previous «
Next »