Waarom WordPress zo populair is

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
waarom wordpress zo populair is

Sinds de release in 2003 is WordPress als platform nooit gestopt met groeien. Zo heeft WordPress 5.3 (uitgebracht op 12 november 2019) al 8.088.611 downloads gehad! Niet zo gek dus dat er bedrijven zijn die zich helemaal toespitsen op WordPress development.

Maar wat zijn nu eigenlijk de redenen achter de populariteit van WordPress? Nou, er zijn er veel. Maar voor jou als marketeer is er één die eruit springt, namelijk dat WordPress de beste CMS is voor SEO. Dat is de reden dat bedrijven als www.stuurlui.nl zich voor een groot deel focussen op WordPress. Hieronder kijken we naar andere redenen dat zoveel mensen kiezen WordPress.

WordPress richt zich op gebruikerservaring

De thema’s en plugins van WordPress werken samen om websites professioneel, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te maken. Bezoekers genieten hierdoor van de ervaring die ze krijgen op een WordPress-site. Ze blijven langer op de website, waardoor het algehele bouncepercentage van de site afneemt. Als je de SEO-ranglijst van jouw site wilt verbeteren, is dit uitstekend nieuws, want Google wil websites belonen die een geweldige gebruikerservaring bieden.

Met WordPress kun je aantrekkelijke permalinks maken

Op WordPress is het super eenvoudig om de permalink van je website te bewerken. In plaats van een URL vol lelijke karakters te hebben, krijg je makkelijk leesbare permalinks. Het mooie van het kunnen bewerken van de permalink van een artikel is dat je het zoekwoord in de URL kunt laten terugkomen. Dit betekent dat de permalink er niet alleen mooi en informatief uitziet, maar ook kan helpen bij de zoekresultaten.

WordPress maakt metadata eenvoudig te beheren

SEO-titels en metadata verbeteren de manier waarop zoekmachines de relevantie van een site interpreteren. Metadata vertelt zoekmachines waar de webpagina’s over gaan. Wanneer je relevante zoekwoorden aan de metadata toevoegt, wordt de kans groter dat de site hoog op die zoekwoorden scoort. Als je WordPress gebruikt, kun je een plug-in krijgen, zoals Yoast SEO. Met deze plug-in kun je binnen enkele minuten metadata aan al je berichten toevoegen.

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO is eenvoudig in WordPress

Afbeeldingen zijn essentieel voor je blogposts. Een of twee ervan, die tijdig worden gebruikt, splitst een blog op in interessante, leesbare secties. Maar afbeeldingen leiden de lezer niet alleen naar de tekst. Het zijn ook krachtige tools voor SEO, vooral als je WordPress gebruikt. Hier zijn drie manieren waarop WordPress afbeeldingen kan optimaliseren voor een betere SEO-ranking:

  • Met WordPress kun je “alternatieve tekst maken” voor elke afbeelding die je gebruikt. Dit betekent dat je de zoekwoorden kunt invoeren als afbeeldingsbeschrijvingen die zullen worden opgemerkt door zoekmachines.
  • Met WordPress kun je een plug-in gebruiken die automatisch alt-tekst voor de afbeeldingen maakt.
  • Je kunt het formaat van de afbeeldingen wijzigen, zodat ze de laadsnelheid van de pagina niet vertragen.

WordPress-sites frustreren gebruikers niet met een langzame laadtijd

Paginasnelheid is een Google ranking factor bij mobiel zoeken. Dus als een site traag is, zal dit niet alleen gebruikers frustreren, maar die site ook lager beoordelen. Het goede nieuws is dat WordPress geweldige plug-ins heeft die helpen bij de snelheid van de site. Er is bijvoorbeeld ShortPixel Image Optimizer. Deze plug-in comprimeert PDF-documenten en eerdere afbeeldingen om de laadtijd van een site te versnellen. Een andere geweldige plug-in voor optimalisatie van de sitesnelheid is WP Optimize. Deze plug-in slaat jouw site op in de cache, wist de database en comprimeert afbeeldingen om sneller te laden.

Previous «
Next »