Acer Swift 7

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Kijken we naar de laptops die we enkele jaren geleden gebruikten, dan zien we dat het om dikke, zware en grote kasten ging die je eigenlijk niet echt gemakkelijk mee kon nemen. Tegenwoordig is dit wel anders, aangezien fabrikanten van laptops elkaar proberen te overtroeven in het maken van nog dunnere en nog kleinere laptops. De nieuwste aanwinst op de markt: de Acer Swift 7. Deze laptop is nog niet verkrijgbaar, maar wordt vanaf oktober verkocht.

In dit artikel lees je meer over de Acer Swift 7. Zo lees je wat er zo bijzonder is aan deze laptop, maar lees je ook meer over de andere specificaties van het apparaat. Twijfel jij om de Acer Swift 7 te kopen als deze in oktober in de winkel ligt? Dan lees je in dit artikel meer over deze nieuwe laptop, zodat je gemakkelijk kunt bepalen of het apparaat bij jou past.

De Acer Swift 7: een korte introductieacer swift 7 zijaanzicht

De Acer Swift 7 is een nieuwe laptop in de bestaande, maar wel vrij nieuwe serie van Acer laptops valt. Hier vallen ook de Acer Swift 1, de Acer Swift 3 en de Acer Swift 5 onder, maar de Swift 7 is echt het paradepaardje van de serie laptops.

De reden dat de nieuwe Acer laptop het paradepaardje is van Acer, heeft te maken met het feit dat de laptop in oktober de dunste laptop van het moment zal zijn. De laptop is nog dunner dan enkele belangrijke concurrenten, al scheelt het niet zo veel. Zo is de HP Spectre 13 slechts 10,4 millimeter dik, terwijl de nieuwe Acer laptop een dikte heeft van 9,98 millimeter. Overigens wilde Acer de laptop nog wel dunner maken, maar dit was vrijwel niet mogelijk. Nu is de laptop maar net iets dikker dan een USB-poort en nog meer van de dikte afsnoepen, was volgens de techneuten simpelweg niet mogelijk.

Overige specificaties van de nieuwe Acer laptop

Een groot voordeel van de nieuwe laptop van Acer, is het feit dat deze laptop twee USB-C-poorten heeft. Moet je de laptop opladen, dan gebruik je hier de ene USB-C-poort voor en dit betekent dat je er altijd nog eentje hebt. Verder heeft de laptop een 13,3″ scherm, net zoals veel andere laptops van concurrenten die ook ontwikkeld zijn om zo dun en klein mogelijk te blijven. De laptop heeft een scherm van 1920×1080 pixels en hoewel dit niet zo hoog is als de resolutie van de schermen van concurrerende computers, is dit ook bijna niet mogelijk met zo’n dunne laptop. Echter, voor een laptop die je voor werk of school gebruikt, is deze resolutie helemaal prima.

Het valt ons meteen op dat de makers van de laptop in ieder geval geen consessies gedaan hebben om de laptop zo dun en licht mogelijk te houden, want het design van de Acer laptop ziet er goed uit. Strak, professioneel en je ziet meteen dat er niet op bezuinigd is. Al met al een goede investering!

Previous «
Next »