Pokémon Go populairste game ooit?

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Pokémon Go is momenteel veruit de populairste game die momenteel gespeeld wordt. Het spel overtrof alle verwachtingen toen het in juli 2016 op de markt kwam. In delen van de wereld moest de lancering van het spel zelfs worden uitgesteld omdat er serverproblemen waren. De virtuele Pokémon bleken zo populair te zijn dat mensen massaal met hun telefoons op jacht gingen om ze te vangen en te trainen. De introductie van Pokémon Go bleek dan ook een gouden greep van The Pokémon Company.

Een van de meest gebruikte smartphone-apps

Niantic ontwikkelde in opdracht van The Pokémon Company het spel Pokémon Go, dat in juli 2016 voor het eerst op de markt kwam. Het spel dat wereldwijd werd uitgebracht bleek direct een enorme rage te zijn. Pokémon Go, dat zowel voor iOS en Android-smartphones werd ontwikkeld, werd direct een van de meest gebruikte smartphone-apps. De Nintendo aandelen namen daardoor ook een enorme toename in waarde.

pokemon go

PokéStops en Pokémon Gyms vaak op populaire plaatsen te vinden

Pokémon Go heeft GPS en augmented reality waarmee het animaties projecteert op de camera van de smartphone. Deze Pokémons zijn op vele plekken te vinden en met name op plaatsen waar veel mensen komen. Wanneer ze gevangen worden kunnen ze verder getraind worden en opgeschaald worden. PokéStops en Pokémon Gyms zijn met name gevestigd op ontmoetingsplaatsen waar veel mensen komen. Hier kunnen ook virtuele gevechten aangegaan worden met andere Pokémons bezitters om zo de andere Pokémon in bezit te krijgen.

Game levert vele miljoenen op

Dat Pokémon Go mateloos populair blijkt, blijkt wel aan de de vele miljoenen die het spel oplevert. Zo leverde het spel in de afgelopen twee maanden maar liefst 393 miljoen euro op in Google Play en de App Store. Daar komt elke dag nog eens vier miljoen dollar bij. Dit hebben de app-onderzoekers van Sensor Tower uitgerekend. Daarbij is het spel nog niet eens beschikbaar voor grote markten zoals India en China.

Pokémon Go levert meer op dan aantal grote films

Het zegt genoeg dat het spel de afgelopen maanden meer geld opleverde dan een aantal grote films. Zo leverde de game twee keer zoveel op als de nieuwe Ghostbusters-film. Warcraft en Star Trek Beyond konden ook bij lange la niet tippen aan het bedrag dat het spel binnen haalde. Sinds het spel op de markt kwam hebben al bijna 180 miljoen mensen de app geïnstalleerd. Volgens marktonderzoeker YouGov geeft een vijfde van de spelers geld uit aan de game. De hype rondom het spel zal voorlopig dan ook nog wel even aan houden.

Previous «
Next »