Waarom je nú zou moeten beginnen met online boekhouden

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
online boekhouden

De boekhouding is één van de zaken waarmee jij te maken krijgt wanneer je voor jezelf begint. Heb je hier zelf geen kennis van? Dan besteed je jouw boekhouding mogelijk uit aan een accountant of een administratiekantoor. Niet iedere ondernemer is hier fan van, want dit kost geld. Wil je niet betalen voor jouw boekhouding? Dan zit er niets anders op dan hier zelf mee aan de slag te gaan. Een boekhoudprogramma biedt in dat geval uitkomst. Je kunt offline software gebruiken om jouw boekhouding bij te houden, maar dit kan ook met een online programma. De meest zzp’ers kiezen tegenwoordig voor een online programma. Waarom? Dat lichten we in deze tekst toe.

Makkelijk en snel facturen versturen

Veel ondernemers denken dat een online boekhoudprogramma uitstuitend gebruikt kan worden voor het bijhouden van de administratie. Toch maakt zo’n programma het jou op meerdere fronten makkelijk. Je kunt er namelijk ook facturen mee maken en versturen. Dankzij boekhoudsoftware hoef je deze niet langer via de mail te versturen, maar doe je dit vanuit het programma. Op deze manier blijft het overzichtelijk. Gebruik je het programma ook voor factureren en heb jij jouw zakelijke rekening eraan gekoppeld? Dan hangt de software een transactie direct aan de factuur die erbij hoort. Hierdoor kost boekhouden jou minder tijd.

Koppeling met zakelijke rekening mogelijk

Menig bedrijf in Nederland gebruikt nog offline boekhoudsoftware. Door de jaren heen zijn deze programma’s steeds beter geworden, maar toch zijn er nog steeds nadelen. Zo kun je jouw zakelijke rekening niet altijd even makkelijk aan het programma koppelen. Kies je voor online boekhouden? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. De meeste online boekhoudprogramma’s beschikken namelijk over een koppeling voor jouw zakelijke rekening. Wat het nut is van zo’n koppeling? Dat jij transacties niet langer handmatig in hoeft te voeren. Een online boekhoudprogramma leest deze automatisch in, waardoor jouw boekhouding al een heel stuk makkelijker wordt.

Altijd en overal inzicht in jouw administratie

Als zelfstandig ondernemer wil jij altijd en overal in kunnen zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Gebruik je offline boekhoudsoftware? Dan is dit niet mogelijk. Om jouw boekhouding in te zien, moet je namelijk achter de computer zitten waarop de software geïnstalleerd is. Bij online boekhouden is dit niet nodig. Je maakt dan immers geen gebruik van een programma, maar van een website. Wanneer jij over een werkende internetverbinding beschikt, kun jij jouw boekhouding altijd en overal inzien. Ben je op vakantie in het buitenland, heb je internet en moet je iets opzoeken in de administratie? Dan is dit een fluitje van een cent met een online boekhoudprogramma. Dit kan onder meer via een website, maar vaak ook via de bijbehorende app.

Voor ieder bedrijf een geschikt boekhoudpakket

Een laatste reden dat veel ondernemers voor online boekhouden kiezen, is omdat er voor ieder bedrijf wel een geschikt boekhoudpakket te vinden is. Zo zijn er voor mkb-bedrijven bijvoorbeeld pakketten waarbij meerdere mensen inzage hebben in de boekhouding. Ben je zzp’er? Kies dan voor een boekhoudprogramma zzp. Zo’n pakket is geschikt voor één gebruiker. Hierdoor betaal jij niet voor opties die je niet gebruikt. Als zzp’er bespaar je met een boekhoudpakket bespaar dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Previous «
Next »