Hoe zorg je voor het beste internet thuis?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
beste internet thuis

Hoe gaaf je pc of laptop ook is, als je internetverbinding niet in orde is loop je alsnog tegen frustraties aan. Je wilt thuis verzekerd zijn van een internetverbinding die je behoeftes ondersteunt. Wat kun je zelf doen om thuis voor het beste internet te zorgen?

Het juiste abonnement: het liefst glasvezel internet

Goed internet begint bij je internetabonnement. Met een lage downloadsnelheid ben je simpelweg erg beperkt. Ook kan het soort verbinding van negatieve invloed zijn op de kwaliteit van het internet. Internet via DSL, dus via de telefoonlijn, kan onstabiel zijn. Ook is de afstand van je woning tot de wijkcentrale van invloed op de snelheid die haalbaar is op jouw adres. Kabelinternet kan aanzienlijk hogere snelheden bieden en is stabieler, maar het nadeel is dat je daarbij verplicht ook een televisie abonnement moet nemen. Ook is je uploadsnelheid (net als bij DSL) lager dan je downloadsnelheid. Met glasvezel internet zijn de hoogste snelheden haalbaar. Dat is ook de meeste stabiele soort internetverbinding, die ook nog eens dezelfde uploadsnelheid en downloadsnelheid biedt. Wel is glasvezel internet nog niet voor iedereen mogelijk omdat het netwerk nog uitgerold wordt. Met een online postcodecheck kun je erachter komen of glasvezel internet mogelijk is op jouw adres.

Liever een kabel dan draadloos

Wifi is natuurlijk erg fijn en lekker flexibel. Maar je internetverbinding komt ermee niet optimaal tot zijn recht. Hoe groter de afstand tot de router en hoe meer obstakels er in de weg zijn, des te zwakker het signaal zal zijn. Dit terwijl de kwaliteit van de verbinding bij een kabel gelijk blijft. Het moeten doortrekken van internetkabels vanaf je router is natuurlijk niet ideaal, maar voor het beste internet is het het beste om toch je pc of laptop met een kabel van internet te voorzien. Kun of wil je kabels maar door een deel van je woning doortrekken, dan kun je overwegen om access points te installeren. Dat zijn in feite routers die op een ander punt het internetsignaal onverminderd draadloos uitzenden.

het beste internet thuis

Mesh-wifi: system van verschillende zenders

Wil je liever geen kabels doortrekken maar wel graag je wifi vanuit meerdere plekken in huis laten uitzenden, dan is mesh wifi een alternatieve optie. Dat zijn apparaatjes waarmee je een systeem van verschillende zenders kunt creëren. De zenders werken samen en bieden zo een goede dekking door het hele huis. Je hoeft een zender enkel op het stopcontact aan te sluiten en vervolgens je zender met behulp van een app te installeren.

Locatie van de router aanpassen

De locatie van je router speelt zoals gezegd ook mee bij het bereik van de wifi op verschillende plekken in huis. Daarom kan het ook een verschil maken om je router te verplaatsen naar een wat meer strategische locatie. Dat is een wat centraler punt in je woning, waarbij je ook rekening houdt met eventuele obstakels die het signaal kunnen verminderen.

Hopelijk leiden deze tips tot een betere internetverbinding bij jou thuis. Is dat niet het geval, dan is mogelijk de router aan vervanging toe. Daarover kun je contact opnemen met je internetprovider. In principe zouden ze je dan een nieuwe router moeten verstrekken.

Previous «
Next »