De iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
iphone 13

Terwijl de iPhone 12 nog niet eens zo lang geleden is uitgebracht, kun je nu al weer de iPhone 13 pre-orderen. Ook deze komt weer in verschillende uitvoeringen op de markt, van de grootste iPhone 13 Pro MAx, tot de ‘normale’ 6,1 inch versie. Natuurlijk is iedereen benieuwd naar de veranderingen en verbeteringen waar Apple mee komt. Hieronder gaan we voor jou dan ook de iPhone 13 vergelijken met de iPhone 12.

De grootste verbetering van de iPhone 13 ten opzichte van zijn voorganger is de levensduur van de batterij en de display van het scherm. Daarnaast heeft de nieuwste telefoon van Apple geweldige camera’s, een eersteklas processor en een hele reeks nieuwe functies.

Eén ding is wel hetzelfde gebleven, en dat is de prijs. De iPhone 13 modellen zijn even duur als de iPhone 12 releases, waarbij de iPhone 13 mini de goedkoopste is en de iPhone 13 Pro Max de duurste.

Meer opslagruimte

Echter krijg je in het geval van de iPhone 13 en de 13 mini meer opslagruimte voor je geld dan bij de vergelijkbare iPhone 12-versies. Deze twee iPhone 13-modellen beginnen nu met 128 GB opslagruimte in plaats van de 64 GB die de iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben. Aan de andere kant van het prijzen spectrum hebben de nieuwe iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max 1TB-opties.

De nieuwe modellen Apple telefoons wegen wel iets meer – waarschijnlijk vanwege de grotere batterijen die Apple in de iPhone 13 heeft gedaan, daarnaast zijn er ook nieuwe kleuropties. Een roze model is toegevoegd aan de kleuren zwart (Midnight), wit (Starlight), blauw en Product [RED]. De nieuwe kleur voor de iPhone 13 Pro-line-up is Sierra Blue, die grafiet-, goud- en zilver opties combineert.

Verbeterde schermen

Het zijn de schermen waar Apple de grootste veranderingen in heeft aangebracht ten opzichte van de iPhone 12. Hoewel de AMOLED-panelen die in de iPhone 13-reeks worden gebruikt, even groot zijn als hun voorgangers in de iPhone 12 versies. In plaats daarvan komt Apple met helderdere schermen – in theorie 28% helderder dan de schermen van de iPhone 12. 

De grotere displays zijn te bewonderen in de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, de eerste Apple-telefoons met ProMotion-displays. Dat betekent dat ze hun verversingssnelheid dynamisch kunnen aanpassen tussen 10 Hz en 120 Hz om de activiteit op het scherm weer te geven. De iPhone 12 Pro-modellen zaten vast op 60 Hz, hetzelfde als de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 12 en iPhone 12 mini.

iPhone 13 versus iPhone 12: camera’s

Ook de camera’s van de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12 zijn verbeterd, ondanks dat het aantal lenzen van beide ongewijzigd blijft. Zowel de iPhone 13 als de iPhone 13 mini bieden een 12 MP-hoofdcamera met de grootste sensor die ooit in een iPhone met twee camera’s is gebruikt. Het zou 47% meer licht moeten binnenlaten dan de iPhone 12-camera voor scherpere foto’s. Deze twee iPhone 13-modellen hebben de optische beeldstabilisatie functie met sensor verschuiving die Apple vorig jaar aan de iPhone 12 Pro Max heeft toegevoegd, en de ultrabrede lens belooft meer details in de donkere delen van je afbeeldingen.

De iPhone 13 Pro-modellen hebben nog meer veranderingen ondergaan met betrekking tot de camera. De hoofdsensor is groter op de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, voor betere beelden bij weinig licht, terwijl de ultragroothoeklens een groter diafragma van f/1.8 heeft, dit was f/2.4 op de iPhone 12 Pro-modellen. Dat resulteert in helderdere, scherpere beelden, zelfs als er weinig licht is. En de telelens van 77mm op de iPhone 13 Pro-modellen biedt nu een 3x optische zoom, een verbetering ten opzichte van de 2,5x zoom op de iPhone 12 Pro.

Apple heeft met elke nieuwe generatie telefoons zichzelf weten te verbeteren, maar de verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 12 zijn behoorlijk groot. De betere opslagmogelijkheden, snellere processor- en cameraverbeteringen zouden voldoende zijn om dit een flinke upgrade te kunnen noemen. Voeg daar een verbeterde batterijduur aan toe en – in het geval van de iPhone 13 Pro-modellen – snel vernieuwende schermen, en dit is een grote stap vooruit ten opzichte van vorig jaar.

Previous «
Next »