Het is zover, de iPhone 12 is gepresenteerd

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
iphone-12-pro

Eindelijk was het dan zover. Na maanden speculeren werd dan toch de iPhone 12 gepresenteerd. Waar normaal gesproken de nieuwe telefoons van Apple altijd in september worden gepresenteerd, werd dat in het vreemde jaar 2020 een maandje later. Via een virtueel evenement kondigde Apple gisteravond vier nieuwe iPhones aan: de iPhone 12, de 12 mini, de 12 pro en de 12 pro max. Een hoop 12’s, maar wat doen ze, en belangrijker, wat kosten ze?

OLED-scherm

Zoals gezegd zijn het er dus nogal wat en voor velen zullen er meer vragen dan antwoorden zijn. Geen nood, wij helpen je door de bomen het bos te zien. Allereerst krijgen alle vier de iPhones dit jaar een OLED-scherm. De kleuren zijn hierdoor feller en het zwart isook echt zwart. De 12 mini krijgt een scherm van 5,4 inch, de 12 & 12 pro een scherm van 6,1 inch en de 12 pro max krijgt er een van 6,7 inch. Omdat de schermranden een stuk dunner zijn t.o.v. de vorige modellen, is het toestel ook compacter dan het vorige model. 

Extra sensor

De pro-modellen krijgen er een extra sensor bij, een zogenaamde Lidar sensor. Deze helpt de telefoons om diepte te zien voor bijvoorbeeld augmented reality of betere foto’s bij weinig licht. Deze nieuwe feature is ook erg handig om bijvoorbeeld te gebruiken bij apps waar 3d objecten worden geprojecteerd. Niet heel belangrijk, maar als je kinderen hebt kun je die iets moois laten zien.

Slechts een kabeltje

Waar je tot een jaar geleden nog een adapter of bedrade oortjes bij je iPhone kreeg, heeft Apple ervoor gekozen dat vanaf nu niet meer te doen. Hierdoor is de doos een stuk kleiner, en kunnen er tijdens het transport tot 70 procent meer iPhones in dezelfde container verscheept worden. Dit maakt de release van de nieuwe iPhone een stuk duurzamer. Er zit gelukkig nog wel een kabeltje bij je nieuwe telefoon, zodat je die in de stekker van je oude telefoon kunt prikken. 

Ceramic shield

Daarnaast hebben de nieuwste telefoontjes een nieuw soort glas genaamd ‘ceramic shield’. Hierdoor zouden ze een stuk minder snel krassen moeten krijgen en beter bestand tegen barsten. Daarnaast claimt Apple dat ze een zogenaamde ‘4x better drop performance’ hebben. Mocht je je telefoon vaak uit je handen laten vallen, dan is dit een fijne feature, omdat hij minder snel kapot gaat. Ook zijn ze waterdicht tot zes meter, wat de telefoon een leuke accessoire maakt op je volgende vakantie.

Weer snellere chip

Uiteraard zijn de nieuwe speeltjes van het merk met het appeltje een stuk sneller dan de voorgaande modellen. Door de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple is 50 procent sneller dan de snelste smartphone chips van dit moment. A14 Bionic is de snelste chip in een smartphone. En deze nieuwe chip verlegt grenzen. Zo kan hij biljoenen bewerkingen uitvoeren in de Neural Engine. Daarnaast kun jij ook video opnamen maken in Dolby Vision. Dat kan niet eens met professionele filmcamera’s, laat staan bij andere telefoons. A14 Bionic is super efficiënt, waardoor je batterij lang mee zal gaan. Verder is deze chip z’n tijd ver vooruit. Zowat alle technologie die ons te wachten staat, kan hij met gemak aan. We verwachten dan ook dat de toekomstige telefoons van Apple allemaal deze chip zullen krijgen, met misschien een upgrade hier en daar. De basis voor de toekomst is echter gelegd met deze chip.

Klaar voor het 5G netwerk

De iPhones 12 werken ook op de snellere 5G-netwerken, wat de telefoons helemaal toekomst klaar maakt. We hadden verwacht dat Apple de 120-Hz schermen zou introduceren op de iPhone 12, maar ze hebben blijkbaar besloten om daar nog even mee te wachten. Wel zit er nu achter in de 12 een magneet, die gebruikt kan worden om een draadloze magneetlader of andere accessoires mee te verbinden.

De prijzen

Al deze functies hebben natuurlijk ook een prijskaartje, en die is bij Apple’s nieuwe producten meestal niet mals. De goedkoopste iPhone 12 mini gaat voor 809 euro over de toonbank. Dan is er de gewone iPhone 12, die voor 100 euro meer van jou kan zijn. De duurste pro-toestellen beginnen vanaf 1.159 en 1.259 euro. Hiervoor kan je wel kiezen uit een heleboel verschillende (nieuwe) kleuren, zoals Pacific blue of Grafiet. Om een van deze telefoons te kunnen bemachtigen moet je helaas nog even geduld hebben. De iPhone 12 en 12 pro zijn te koop vanaf 23 oktober, de andere twee modellen vanaf 13 november. Hierdoor heb je nog wel even tijd om te sparen.

Previous «
Next »