De historie van de vintage spelcomputer Sega

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Sega: een geschiedenis

Sega is een Japans bedrijf dat gek genoeg opgericht werd door een Amerikaan, David Rosen, in de jaren ’40. Niet snel na de oprichting nam hij het Kapanse bedrijf Service Games over waaruit de naam Sega geboren werd. Doorheen de jaren ’70 en ’80 wed het bedrijf steeds populairder en ze besloten zich dan ook hard te werpen op de markt van de console gaming waarop ze een grote invloed zouden hebben.

De eerste spelcomputer

De eerste voorzichtige stapjes op de markt waren de ontwikkeling van de SG-1000 en de Sega Mark III. Het echte succes kwam echter enkele jaren later toen in 1988 Sega de Sega Mega drive op de markt kwam. Deze spelcomputer sloeg in Japan niet echt aan maar werd in de Verenigde Staten en later in Europa ook een echte hit. De productie zou doorlopen tot 1997 toen de console, ondanks het feit dat ze goed bleef verkopen, stopgezet werd ten voordele van de Sega Saturn die volgens het management de toekomt van het bedrijf was.

De invloed

De vintage spelcomputer Sega Mega drive heeft een invloed gehad op de wereld van de console gaming die niet te onderschatten valt. Het bedrijf speelde handig in op het feit dat ze technisch verder stonden dan de grote concurrent NES (16-bit tegenover 8-bit) en pakten dan ook uit met effecten die niet mogelijk waren op de NES. Series als Mortal Kombat zagen het levenslicht op deze console. Nog een blijvende invloed van de Mega Drive is de ontwikkeling van het personage Sonic the Hedgehog. Sega zocht al een tijdje naar een mascotte om de strijd aan te gaan met Mario van Nintendo en uiteindelijk werd besloten dat dit Sonic zou worden. Dit spel werd gebundeld met de verkoop van de Megadrive console en dat bleek een gouden zet. Niet voor niets zien we die koppelverkopen vandaag de dag nog altijd!

Previous «
Next »