• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • Waarom Surfshark de afgelopen jaren zo groot is geworden als VPN aanbieder

Waarom Surfshark de afgelopen jaren zo groot is geworden als VPN aanbieder

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
surfshark

Surfshark is een VPN-bedrijf dat gevestigd is op de Britse Maagdeneilanden. Surfshark VPN, opgericht in 2018, is eigendom van Surfshark Ltd. met werknemers in acht landen en de afgelopen jaren een echte concurrent van grote spelers zoals NordVPN. Bij de laatste telling had het bedrijf meer dan 3200 servers in 65 landen. In vergelijking met andere VPN-bedrijven ondersteunt Surfshark een kleiner aantal VPN-protocollen, maar degene die het ondersteunt, behoren tot de meest populaire opties. Tijd dus om Surfshark eens onder de loep te nemen!

Gebruikers van Surfshark hebben toegang tot de VPN-servers van het bedrijf die over de hele wereld staan en verbergen hun browse-activiteit met end-to-end-codering. De service heeft apps voor iPhone, iPad, Android, Windows en macOS. Het biedt browser extensies voor Chrome en Firefox, en ook voor Linux, en werkt met veel routers.

Het belangrijkste kenmerk van de Surfshark VPN is een ‘virtual private network-service’ die zich richt op privacy, maar het bedrijf biedt ook een reeks andere beveiligingsfuncties dan alleen het versleutelen van jouw gegevens. ‘Whitelister’ is bijvoorbeeld de tool voor ‘gesplitste tunneling’, waarmee je het meeste verkeer door de VPN-“tunnel” kunt sturen en specifiek verkeer buiten de VPN kunt houden. 

Surfshark staat steevast in de top 5 van Beste VPN’s. De service werkt met een abonnement van maand tot maand. De prijs is soms iets duurder dan de meeste andere bedrijven die deze service bieden, maar de functies die je krijgt, kunnen de prijs rechtvaardigen. Zo kun je een onbeperkt aantal apparaten beschermen, de Whitelister-service gebruiken om split-tunneling te vergemakkelijken, genieten van AES-256-CBC-codering van hoge kwaliteit en veilig internetten met de IKEv2/IPsec- en Open/VPN-protocollen. Extra functies, zoals een no-logs-beleid, kill-schakelaar en privé-DNS en lekbescherming, zijn ook, zonder extra kosten, inbegrepen.

Surfshark is compatibel met Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Chrome en Firefox. Je kunt zelfs Xbox- en PlayStation-game consoles gebruiken, samen met Fire TV en Apple TV. Surfshark biedt 24/7 klantenondersteuning en een geld-terug-garantie van 30 dagen als je niet helemaal tevreden bent met de service. Veel recensenten prijzen Surfshark om zijn VPN-service en zeggen dat de app van het bedrijf gebruiksvriendelijk is. Het bedrijf biedt een gratis proefperiode van 7 dagen op Android, iOS en macOS, en er is een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Surfshark is het meest geschikt voor:

  • Mensen die op zoek zijn naar een VPN voor een groot aantal apparaten
  • Gebruikers die “camouflage modus” willen, zodat een internetprovider het VPN-gebruik niet kan zien
  • Mensen die programma’s willen streamen die niet in hun eigen land worden aangeboden.

Surfshark krijgt wereldwijd hoge beoordelingen voor het aanbieden van een VPN boordevol functies die een onbeperkt aantal apparaten kan verbinden. Door de privacymodus surf je achter een IP-adres dat niet te koppelen is aan je digitale identiteit. Je krijgt ook de functies die de meeste mensen willen van een VPN, inclusief split tunneling om te kiezen welke apps de meeste bescherming krijgen, hoogwaardige AES-256-GCM-codering en een kill-schakelaar en lekbescherming voor het geval je VPN-verbinding wegvalt. Surfshark heeft een ingebouwde adblocker en malware bescherming en wordt beschouwd als een “torrent-vriendelijke” VPN die anoniem delen van P2P-bestanden mogelijk maakt.

De onbeperkte gelijktijdige verbindingen kunnen een zegen zijn voor organisaties en grote gezinnen. Ook de mobiele app krijgt meestal een hoge waardering omdat deze gemakkelijk te gebruiken is. 

Previous «
Next »