5 handige printertips

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Je hebt vast wel eens van die handige tips gelezen waarvan je dacht ‘als ik dat nu maar eerder had geweten’. Dit lijstje heeft nog een aantal van die handige tips.

  1. Cartridges vervangen

Ook ondernemingen bieden hulp. Zo heeft HP het programma HP Instant Ink in het leven geroepen. Op deze manier geeft jouw printer automatisch een seintje zodra de cartridges leeg lijken te gaan, en stuurt HP je de nieuwe cartridges direct toe. De oude cartridges kunnen makkelijk gerecycled worden middels de meegezonden retourenvelop. Meer informatie en (gratis) proefabonnementen vindt je op de website.

  1. Efficienter printen

Print zoveel mogelijk dubbelzijdig. Pas de standaardinstellingen op zo’n manier aan dat alle printjes automatisch dubbelzijdig afgedrukt worden. Probeer ook kleuren zoveel mogelijk te vermijden. Heb je een document te printen dat enkel een logo in kleur heeft? Dan mag dit natuurlijk ook gewoon zonder kleur geprint worden.

Extra tip: Door je bestanden vooraf in een PDF op te slaan, voorkom je het mogelijke verspringen van de tekst (wat in Word documenten nog regelmatig gebeurt). Een PDF bestand zal namelijk precies zo geprint worden als hoe je het voor je hebt staan in de PDF reader.

  1. Printen in de cloud

Het installeren en toevoegen van printers geeft vaak veel stress en gedoe. Gelukkig kun je tegenwoordig ook gewoon via de Cloud printer. Maak gebruik van AirPrint of Google Cloudprinter om deze onefficiente installatie stappen over te slaan. Download en installeer het benodigde programma en maak een aantal test printjes om zeker te zijn van de functionaliteiten. De enige voorwaarde aan het gebruik van een Cloud printer is natuurlijk toegang tot het draadloos internet.

  1. Print een test pagina

Print je maar af en toe? Dan is het verstandig om regelmatig een test pagina te printen. Het printen van een test pagina zorgt ervoor dat je printer in goede conditie blijft. Op deze manier blijft de printer ‘actief’ en kost het niet onnodig veel moeite om opnieuw op te starten na een lange tijd van stilstaan.

  1. Trage printer sneller maken

Een trage printer betekent niet direct dat je een nieuwe printer moet kopen. Je kunt je trage printer makkelijk sneller maken. Ga naar het Configuratiescherm / Apparaten en printers, klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Zet de kwaliteit vervolgens zo laag mogelijk, zoals bijvoorbeeld op ‘Normaal’ of ‘Conceptmodus’. Geeft dit niet voldoende snelheid? Dan kun je de printer even resetten. Trek de stekker eruit, wacht een minuut, en steek de stekker er vervolgens weer in.

Previous «
Next »