Tips bij de aanschaf van een nieuwe printer

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Tips bij de aanschaf van een printer

Bij het kiezen van een nieuwe printer zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er om te beginnen al verschillende soorten printsystemen die elk hun voor -en nadelen hebben qua kwaliteit, efficiëntie en prijs. Voor de beste printer is het een kwestie van weten wat je prioriteiten zijn en ook niet onbelangrijk, hoeveel je er aan wil of kan uitgeven. De volgende tips geven een goed overzicht van de belangrijkste dingen waar je best rekening mee houdt bij aanschaf van een nieuwe printer.

1. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe printer? Verschillende types :

Eerst en vooral kan er een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende types: er zijn laserprinters en inktprinters die beide hun sterke punten kennen. Zo is een laserprinter over het algemeen geschikter om grote hoeveelheden te drukken maar de kwaliteit van kleurenprints is dan wel minder goed. Voor kleurenprints of een kleinere hoeveelheid pagina’s is een inktprinter de beste optie. Daarbij is het ook interessant te weten of je een printer wil met scan -en kopieerfunctie: hoewel de meeste soorten hierover beschikken heeft het geen zin meer geld te betalen voor extra opties als toch niet van plan bent die te gebruiken!

2. De prijs

Natuurlijk is bij de aankoop van een printer de prijs van essentieel belang: hoewel goedkope soorten aantrekkelijk lijken kunnen ze op langer termijn wel duurder zijn door de slechtere kwaliteit en kortere levensduur. Vaak zijn printers ook stukken duurder door extra functies, zoals bijvoorbeeld printen vanaf je telefoon of tablet.

3. Cartridges

Een onmisbaar onderdeel van iedere printer is cartridges: zonder kan je niet printen. Als je vaak de printer gebruikt kan de prijs van je cartridges namelijk als snel oplopen. Belangrijk om te onthouden bij het kopen van cartridges is dat je jezelf de volgende vragen stelt:

Print ik enkel in zwart of ook vaak in meerdere kleuren? Als je meestal meerdere kleuren gebruikt is het misschien beter om voor elke kleur een aparte cartridge te kopen. Zo kan je de kleuren apart vervangen als er één op is, in plaats van meteen de hele cartridge weg te moeten gooien.

Heb ik écht de topmerken nodig of kunnen cartridges van een huismerk ook volstaan? Door zogenaamde ‘krooncartridges’, of huismerkcartridges te open kan je flink besparen, hoewel in veel gevallen de kwaliteit ervan wordt betwijfeld.

Previous «
Next »