Alles wat je moet weten over de Samsung S22 serie

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
samsung s22

Samsung heeft onlangs de Galaxy S22-serie uitgebracht, een serie telefoons die voortbouwt op zowel de vorige Galaxy S21-serie als de Note 20 van 2020. Met dit trio van telefoons werkt het bedrijf zowel aan het verfijnen van de S21 serie als aan het nieuw leven inblazen van de Note apparaten. Wil jij een Samsung S22 kopen? Lees dan snel verder, want hier is het volledige overzicht.

De Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra zijn nu overal verkrijgbaar. Zoals je mag verwachten is de S22 Ultra het duurste. De S22 en S22 Plus maakten echter ook indruk: ze zijn zowel opvallend als goed gebouwd, prachtig ontworpen en met zinvolle interne upgrades ten opzichte van de oudere S21-modellen.

De Samsung Galaxy S22 Ultra is zonder twijfel de meest multifunctionele smartphone die je vandaag kunt kopen, en ongeacht wat je met je telefoon wil doen, zijn verbazingwekkende specs en gevarieerde functie set zal je versteld doen staan. Hoewel de initiële kosten voor de Galaxy S22 Ultra hoger zijn, zal er in de nabije toekomst geen echte noodzaak zijn om hem te vervangen, omdat we verwachten dat deze telefoon lang mee gaat.

Samsung Galaxy S22 ontwerp en display

De Samsung Galaxy S22 erft veel van de stijl van de S21, zij het dat het plastic van de S21 is vervangen voor glas in de S22. 

Wat betreft de schermen zelf, de S22 is de kleinste en heeft een 6,1-inch FHD + 1080p-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De Galaxy S22 Plus gaat nog een stapje verder met een 6,6-inch FHD+-scherm en een verversingssnelheid van 120 Hz, en de S22 Ultra leidt het trio met een behoorlijk groot 6,8-inch QHD+ 120 Hz-scherm. Alle drie hebben variabele verversing snelheden waarbij de S22 en S22 Plus tussen 10-120Hz zitten, terwijl de S22 Ultra tussen 1-120Hz zit. Hierdoor kunnen de telefoons de batterij sparen door de juiste vernieuwingsfrequentie te gebruiken voor wat er op het scherm wordt weergegeven.

Samsung zegt dat dit de meest duurzame telefoons tot nu toe zijn. Alle drie de modellen hebben Gorilla Glass Victus +. Dit bevindt zich aan de voor- en achterkant en beschermt het toestel tegen vallen en krassen. Daarnaast zijn de S22 en S22 Plus uitgerust met wat Samsung ‘Armor Aluminium’ noemt, volgens hen het ‘sterkste aluminium frame’ dat er op dit moment te vinden is.

Samsung Galaxy S22-software

De Samsung Galaxy S22 wordt bestuurd door Android 12 en One UI 4. Hoewel Samsung altijd zorgt voor snelle updaten van zijn telefoons, heeft het mer deze telefoons verder onderscheiden door minimaal vier besturingssysteem updates en vijf jaar ervaring aan te bieden. 

De Galaxy S22 is een krachtig toestel, zoals we zouden verwachten van een nieuwe telefoon van Samsung. Het wordt geleverd met een Snapdragon 8 Gen 1 of een Exynos 2200-processor, afhankelijk van het land waar je woont. Hoewel Samsung dit niet specifiek heeft toegelicht, lazen we in een eerder rapport dat de Snapdragon 8 Gen 1 in de VS en delen van Azië en Afrika te verkrijgen is, terwijl Korea en de rest van de wereld de Exynos 2200 zal krijgen .

Terwijl Apple het formaat van de batterijen in de iPhone 13 en iPhone 13 Pro heeft vergroot, verlaagt Samsung de capaciteit van alle telefoons behalve die van de Ultra. De S22-lijn wordt geleverd met een 3.700mAh-batterij voor de basis S22, waarbij de S22 Plus en de S22 Ultra worden geleverd met respectievelijk 4.500mAh- en 5.000mAh-batterijen. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat het over het algemeen kleinere telefoons zijn. Het bedrijf verkleint de S22 en S22 Plus van 6,2 inch en 6,7 inch, wat betekent dat er minder fysieke ruimte voor de batterijen is. Snel opladen staat echter nog steeds op het menu, waarbij het bedrijf ondersteuning toevoegt voor bekabeld snel opladen tot 25 W voor de S22, tot 45 W voor de S22 Plus en S22 Ultra en 15 W draadloos opladen voor alle drie. 

Previous «
Next »