Assassin’s Creed Odyssey

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Als je op zoek bent naar een avontuurlijk spel met een groots verhaal, dan kan Assassin’s Creed Odyssey wellicht wat voor jou zijn. Dit is de opvolger van Assassin’s Creed Origins waarbij diverse elementen zijn behouden, ditmaal in een Griekse setting in 431 voor Christus. Is het spel de moeite waard?

Graphics

De graphics van de Assassin’s Creed serie zijn altijd goed te benoemen: omgevingen en karakters zijn er erg goed uit. In dit nieuwe deel merk je ook weer dat er flink is uitgepakt om een oude tijd te laten herleven, veel van de omgevingen lijken op het oude Griekenland en je hebt echt het idee dat je dus in dat tijdperk leeft. Er zitten veel details in de kostuums, de landschappen, voertuigen en gebouwen die in die tijd bestonden.

Gameplay

Qua gameplay lijkt dit spel veel op het vorige deel van de serie: je bezoekt diverse plaatsen, je gaat gevechten aan met soldaten en pakt diverse missies op waarbij je de keuze hebt tussen hoofd- en zijmissies. Zo bepaal je zelf hoeveel je verzamelt en hoe snel jij het spel voltooit. Ook kan je op diverse andere manieren bepalen hoe het spel verloopt. Uiteraard leveren de extra missies extra punten op waardoor je sneller kunt levelen. Soms krijg je ook unieke wapens die een stuk sterker zijn dan de gewone variant.

Wapens

Vroeger waren er geen geweren waarmee je makkelijk tegenstanders op een afstand uitschakelt. Je zult dus met speren, pijl en boog, zwaarden, en nog veel meer te vinden wapens de gevechten moeten aangaan. Bij groepen kan je dan het beste strategisch te werk gaan, gewoon aanvallen zal dan niet werken. Uiteindelijk zul je er een handigheid in krijgen en weet je goed te anticiperen op diverse situaties. Naast de gevechten met soldaten krijg je ook te maken met wilde dieren die jou kunnen aanvallen. Je kunt ze doden om zo extra materialen te verzamelen voor betere statistieken. Daarnaast kan je ability punten verdienen om weer beter te worden op diverse aspecten.

Conclusie

Dit spel biedt veel waar voor het geld: je krijgt een immens avontuur voorgeschoteld en je krijgt zelf de keuze hoe je je ontwikkelt gaandeweg. De sfeer en de graphics ogen subliem en maken het spel erg interessant.

Previous «
Next »