• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Waarom Python ontwikkelaars in 2022 de meest gewilde ontwikkelaars zullen zijn

Waarom Python ontwikkelaars in 2022 de meest gewilde ontwikkelaars zullen zijn

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
Python ontwikkelaars de meest gewilde ontwikkelaars

Uit onderzoek is gebleken dat Python ontwikkelaars de meest gewilde ontwikkelaars van 2022 zullen zijn. Dat heeft verschillende redenen. Hieronder lees je er alles over en ook wat je eventueel als beginner over deze codeer taal moet weten.

Wat is Python?

Python is een backend-programmeertaal dat erg goed te leren is voor beginners. Het lijkt in veel opzichten op Ruby, maar is minder uitgebreid dan andere programmeertalen, en een stuk minder omslachtig. Python is erg inzichtelijk, zelfs als je geen CS-les hebt gevolgd. Het is op hoog niveau, dus je hoeft je niet bezig te houden met de lagere aspecten van het programmeren, zoals geheugenbeheer.

De programmeertaal Python kan worden gebruikt voor scripts, web scraping en het maken van datasets. Het is populair in de wetenschappelijke gemeenschap voor wetenschappelijk computergebruik; er zijn bibliotheken die het gemakkelijk maken om academische code projecten in Python te delen.

Python ontwikkelaars in 2022 de meest gewilde ontwikkelaars

Hoe is Python ontstaan?

Halverwege de jaren tachtig werkte een Nederlander (Guido van Rossum) aan een educatief project om een ​​taal te bouwen voor nieuwe programmeurs, genaamd ABC. Door aan dit project te werken, raakte Van Rossum geïnteresseerd in taal ontwerp, en toen begon hij aan Python. Hij nam een ​​aantal ongebruikelijke beslissingen, die Python echt onderscheiden van de tijdgeest van die tijd, en die de taal vandaag de dag nog steeds bijzonder maken.

Een van de beslissingen was om inspringen zinvol te maken, wat ongebruikelijk is in programmeertalen. Critici die dachten dat dit de taal moeilijker zou maken, begrepen het idee niet zo goed, maar deze functie is een deel van de reden waarom Python zowel leesbaar als populair is. Een goede code stijl en leesbaarheid wordt afgedwongen door de manier waarop je Python moet schrijven. 

Verantwoord coderen aanmoedigen

Veel ontwerpen van Python gaan over het aanmoedigen van ontwikkelaars om goede beslissingen te nemen, zodat de Python-code beter leesbaar is. Hoewel inspringen wordt afgedwongen in Python, worden veel andere dingen niet afgedwongen. In tegenstelling tot Java schreeuwt Python niet tegen je als je een variabele of functie een bepaalde naam geeft, en je hoeft ook geen type te definiëren.

Waarom Python ontwikkelaars in 2022 de meest gewilde ontwikkelaars zullen zijn

Mensen beschrijven Java vaak als een echt controlerende instantie, die actief voorkomt dat je speelt en je dwingend laat werken. Hoewel JavaScript een lange weg heeft afgelegd, zou je kunnen zeggen dat JavaScript de ouder is die je actief aanmoedigt om slechte keuzes te maken en onderweg te spelen. Python zit ergens in het midden: de ouder die zegt dat je op de weg zou kunnen gaan spelen, maar zou je dat ook moeten doen? Ze laten je het doen, maar het is jouw beslissing en je moet de consequenties dragen. 

Waarom is Python een geweldige eerste programmeertaal om mee in te stappen?

Python-syntaxis lijkt erg op Engels, dus het is intuïtief, waardoor je begrijpt wat er aan de hand is. Je hoeft niet op te zoeken wat symbolen betekenen als je Python gebruikt. 

Python is zo leesbaar dat ontwikkelaars bij een project waarvan de basis niet in Python is geschreven dit vak eerst naar Python ‘vertalen.’ Ondertussen behoren Python-programmeurs tot de best betaalde programmeurs ‘out there’, wat bemoedigend is, vooral als je overweegt een carrière in software-engineering te beginnen.

Django en Flask zijn de meest populaire web frameworks met Python. Terwijl Jupyter-notebooks populair zijn onder wetenschappers en mensen aan de meer academische kant van het computergebruik in het algemeen. 

Waarom Python ontwikkelaars de meest gewilde ontwikkelaars zullen zijn

De meeste Python afgestudeerden krijgen later vaak  web ontwikkeling rollen, zoals software-ingenieurs, web ontwikkelaars en front-end web ontwikkelaars. De protocollen, taken en workflow die je leert als je een web ontwikkelaar wordt, zullen een goede stap zijn voor dergelijke technologische banen. We zien dat veel afgestudeerden eerst naar web ontwikkeling gaan, en als ze uiteindelijk in data wetenschap of wetenschappelijke informatica willen werken, kunnen ze overstappen zodra ze alle kernprincipes hebben geleerd.

Previous «
Next »