• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Ben problemen in je IT netwerk een stap voor door gedegen patch management

Ben problemen in je IT netwerk een stap voor door gedegen patch management

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
patch management

In een steeds verder geautomatiseerde wereld is je bedrijf steeds afhankelijker van een probleemloos functionerend IT-systeem. De risico’s die een slecht bijgehouden it omgeving met zich meebrengen kunnen uiteindelijk leiden tot een flinke schadepost. Het goed en degelijk onderhouden van je internet netwerk is essentieel om de productiviteit binnen je bedrijf te waarborgen en er zeker van te zijn dat alles optimaal blijft functioneren. 

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je vele medewerkers hebt die allemaal zijn aangesloten op een intern netwerk, dien je zeker van te zijn dat alle computers naar behoren functioneren. Het downloaden of installeren van verschillende externe programma’s kan het goed laten functioneren van je netwerk nog wel eens benadelen. Het is daarom uitermate belangrijk om alles voortdurend en goed na te lopen en er zeker van zijn dat er geen problemen ontstaan door bepaalde programma’s. 

Achterhaal welke kwetsbaarheden in applicaties tot vertraging leiden

Gelukkig is er tegenwoordig speciale software die kan achterhalen of er problemen of patches ontstaan door applicaties van derden. Kwetsbaarheden in externe applicaties kunnen makkelijk worden achterhaald door middel van patch management. Op deze manier kun je voorkomen dat je bestuurssystemen minder goed functioneren en bepaalde implementaties verhinderd worden. 

Door de overvloed aan externe programma’s en web browsers op je netwerk zijn er al snel honderden applicaties van derden die het goed functioneren van jouw systeem kunnen benadelen. Als je je IT omgeving goed wilt beveiligen en beheren via een console, kun je een hoop tijd en frustratie besparen. Door op een degelijke wijze te patchen, kun je de irritaties van traag functionerende computers voorkomen. 

Je doet er altijd verstandig aan om dat op een gelegen moment te doen, zodat de gebruikers van je systeem er zo min mogelijk van zullen merken en werkzaamheden niet verhinderd worden. Door problemen en kwetsbaarheden snel te kunnen detecteren en te herstellen, bevorder je de productiviteit en verzeker je jezelf ervan dat je daarnaast voldoet aan alle wet- en regelgeving. 

Maak je netwerk een stuk veiliger en productiever door goed te patchen

Door op een goede manier te patchen, vereenvoudig je het proces om de veiligheid van je IT systeem aan te pakken. Je netwerk wordt automatisch veiliger, je loopt een stuk minder risico en daarnaast blijf je gewoon productief. Met een goed patch management, kun je ervoor zorgen dat je IT afdeling zich kan richten op andere zaken, omdat ze een stuk minder tijd verliezen door problemen veroorzaakt door externe applicaties te achterhalen. 
Modern patch management is toe te passen op verschillende besturingssystemen. Of je nu werkt op een netwerk dat is ingericht via windows, mac of linux, het wordt een stuk makkelijker om veiligheidsproblemen te achterhalen of te herstellen. Maar een goed systeem is ook te gebruiken op systemen die runnen op AIX, CentOS of HP-UX. Door op de juiste wijze je patch management te implementeren via scans, dashboards en rapporten, krijg je een duidelijk overzicht van de kwetsbaarheden die de productiviteit van de gebruikers op jouw netwerk kunnen benadelen.

Previous «
Next »