• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Snel rijk worden of geld verliezen. Handelen in bitcoins is spannend en risicovol

Snel rijk worden of geld verliezen. Handelen in bitcoins is spannend en risicovol

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
handelen in bitcoins

De digitale munt bitcoin is weer een headliner geworden voor degenen die het financiële nieuws een beetje in de gaten houden. De bitcoin is namelijk hard op weg om zijn vorige waarde record van eind 2017 te verbreken. Een voortdurende stijgende koers van de munt, met een klein dipje toen in maart de wereldwijde pandemie werd uitgeroepen door de WHO, brengt de bitcoin dicht in de buurt van het vorige record van bijna 20.000 US dollar. 

Er is sindsdien veel gebeurd. De digitale munten kelderen eind 2017 behoorlijk en heel veel mensen zagen hun spaargeld vervliegen. Sindsdien zijn de bitcoin en andere digitale munten echter weer opgekrabbeld en met een voortdurend stijgende lijn steeds meer waard geworden. De digitale munt is in de afgelopen jaren ook een stuk volwassener geworden. Steeds meer betalingen vinden plaats met digitale valuta en ook platforms zoals PayPal gaan de digitale munten als geldig betaalmiddel accepteren. 

Koers aan de hand van vraag en aanbod gaat 24 uur per dag door

Het is interessant om de bitcoin koers in de gaten te houden. De koers verloopt via vraag en aanbod en kan in enkele uren een wereld van verschil uitmaken. De handel in de munt verloopt niet via officiële kanalen en gaat 24 uur per dag door. Zodoende dat een sterkte prijsschommeling heel plotseling kan plaatsvinden en de waarde van de munt in korte tijd heel erg kan veranderen. 

Dit kan natuurlijk de nodige voordelen opleveren als je een slimme handelaar bent, maar het kan brengt ook zeker de nodige risico’s met zich mee. Bitcoin trading kan zolang het succesvol is hoge winsten met zich mee brengen. Maar plotselinge koersdalingen kunnen je winsten in no time opnieuw laten vervliegen. Het handelen in digitale valuta is daarom ook niet voor de faint-hearted. 

Het is moeilijk te bepalen waardoor een digitale munt plotseling succes heeft. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende digitale munten in omloop, dat het lastig is om een patroon te ontdekken in waarom de koersen of juist stijgen of juist dalen. Het is een beetje gokken voor de beginners, maar de meer gevorderde handelaren zullen ongetwijfeld de nodige trucjes hebben die ze toepassen als ze op de digitale valuta markt aan de slag gaan. 

Een digitale portemonnee om crypto valuta mee te handelen is zo aangemaakt

Handelen in digitale valuta kan heel gemakkelijk zijn. Er zijn verschillende platforms die je hierbij kunnen helpen en een digitale portemonnee voor je kunnen aanmaken. Je kunt hier heel gemakkelijk geld naar overmaken van je bankrekening en binnen een handomdraai kun jij je eerste crypto currency, zoals de digitale valuta ook wel genoemd worden, online aanschaffen. 

Vergeet niet dat het online verhandelen van digitale valuta niet zonder risico is. De koersen kunnen van het een op andere moment erg verschillen en je wilt natuurlijk voorkomen dat je plots hele bergen met geld kwijt raakt. Bedenk daarom van te voren altijd goed hoeveel je daadwerkelijk wilt investeren. Probeer niet in een keer je hele spaarrekening in een bepaalde munt te stoppen, want het zou natuurlijk in een keer raak kunnen zijn, maar het kan ook nog wel eens minder goed aflopen. 

Previous «
Next »