• Homepage
 • >
 • Software
 • >
 • Laat een virtual reality app bouwen voor de verhuur van VR brillen

Laat een virtual reality app bouwen voor de verhuur van VR brillen

 • Paul
 • 5 Years ago
 • Comments Off

Enkele jaren geleden moest je voor een virtual reality app nog diep in de buidel tasten. Niet alleen voor de VR headset, maar vooral ook voor de PC of laptop. Je kunt nu standalone VR brillen huren of kopen die dicht in de buurt komen van de PC headsets, toch zul je voor een aantal zware toepassingen nog steeds een beroep moeten doen op een PC VR bril. Wanneer je reeds in het bezit bent van een computer die aan de specificaties voldoet kun je een losse virtual reality bril huren, of kopen wanneer er veel gebruik van gemaakt zal worden. Naast consumenten is VR huren met name populair gebleken voor evenementen en zakelijk gebruik. Daarbij worden er vaak custom virtual reality apps gebouwd. Kun je beter virtual reality huren, of is zelf een PC bouwen voor VR een betere optie? Dat en meer lees je op deze pagina.

PC bouwen voor VR

Als we uitgaan van PC VR headset zijn de systeemeisen per virtual reality headset iets anders. Ga wel uit van een snel systeem met een geschikte grafische kaart. Virtual reality moet in 360 graden zichtbaar zijn, en geeft vaak ook nog een stereoscopisch 3D beeld. Daarom moet een PC of laptop behoorlijk snel zijn. Daar komt nog bij dat PC headsets een verversingssnelheid van 90Hz nodig hebben om een gevoel van misselijkheid in de gebruiker te voorkomen. Voor de Oculus Rift en de HTC Vive heb je minimaal een NVIDIA GTX 1060 of AMD Radeon RX 480 grafische kaart nodig. De CPU moet minimaal Intel i5-4590 zijn, bij HTC is een AMD FX 8350 ook mogelijk. Reken 8GB intern geheugen voor optimale prestaties.

Per type kunnen de specificaties afwijken, in de regel is sneller ook beter. Een PC met minimale systeemeisen kún je voor minder dan 500 euro bouwen, maar met een systeem dat rond de duizend euro kost ben je beter voorbereid op de toekomst. Een gaming laptop zal nog aanzienlijk duurder uitvallen, je kunt het systeem dan wel een stuk eenvoudiger meenemen voor demonstraties, presentaties of gamen met vrienden. VR huren kan uiteraard ook, naast een virtual reality bril huren kun je ook complete systemen inclusief computer en zelfs personeel inhuren. Zo kun je zonder risico’s een event organiseren met virtual reality.

Hoe werkt VR apps bouwen?

Dit zijn de vijf meest voorkomende VR apps:

 1. 360 graden video app: Dit is een vooraf opgenomen lineaire video in 360 graden waarin de gebruiker kan rondkijken zonder noemenswaardige interactie. Dit soort content kan streaming worden aangeboden, maar ook offline in een maatwerk app.
 2. VR tour app: Er zijn diverse camera’s en platformen om virtuele tours mee te maken. Die zijn geschikt voor touroperators en voor makelaars. Er zijn standaard applicaties die online werken, het is ook mogelijk om hiervoor een custom app te laten ontwikkelen.
 3. Interactieve presentatie: Dit soort apps worden vaak ontwikkeld om stakeholders te informeren. De 3D beelden en interactieve elementen illustreren duidelijk en visueel de voornaamste punten.
 4. Productiviteit: Voor professionele doeleinden is het mogelijk om een virtual reality app te laten bouwen.
 5. Gaming app: VR spellen zijn geschikt voor (bijna) iedereen. Naast consumenten worden trainingen naar een spelvorm omgezet, of er worden games ontwikkeld voor promotionele doeleinden.

Waarom een virtual reality bril huren?

Er zijn meerdere redenen om VR brillen te huren. Je hoeft zelf niet alle hardware in huis te halen, zo kunnen er veel kosten bespaard worden. Kies bij VR huren steeds voor het nieuwste product, hardware zal zo niet verouderen. Je kunt ook meerdere VR brillen huren, bijvoorbeeld om een virtuele cinema in te richten. Daarnaast is het mogelijk om er extra service en support bij te nemen. Voor zakelijk gebruik kan VR verhuur inclusief het ontwikkelen van een maatwerk app veel tijd en kosten besparen.

Welke VR brillen huren?

Dit zijn de drie voornaamste categorieën VR brillen die je momenteel kunt huren:

1. Oculus Go / Pico G2: Dit zijn relatief eenvoudige apparaten die zich vooral goed lenen voor 360 graden video en eenvoudige VR apps. De ontwikkelomgeving werkt meestal op basis van Android.

2. Oculus Quest / Lenovo Mirage: Dit zijn standalone apparaten die beweging in de ruimte kunnen registreren. App development kan complexer zijn, de Quest werkt op basis van Android, de Mirage draait op het Daydream systeem met WorldSense ruimtelijke tracking.

3. Oculus Rift / HTC Vive: Dit zijn PC accessoires die werken op basis van Windows. App ontwikkeling zal daarmee afwijken, het biedt doorgaans wel meer mogelijkheden.

Een virtual reality app bouwen inclusief verhuur van VR brillen stelt een bedrijf of organisatie in staat om snel een presentatie op poten te zetten. Informeer bij de specialist naar de mogelijkheden. 

Previous «
Next »