• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Brawl stars: een van de meest populaire spellen van het moment

Brawl stars: een van de meest populaire spellen van het moment

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
brawl stars

Brawl stars is momenteel enorm populair en met meer dan 100 miljoen downloads een echte hit, de Finse maker Supercell deed dit al eerder met Clash of Clans. Een ander populair spel van dit moment is natuurlijk Fortnite, over het nieuwe seizoen schreven wij hier al eerder. Brawl stars en Fortnite lijken echter qua graphics en manier van spelen totaal niet op elkaar en waar laatstgenoemde meegaat in de gedetailleerde graphics en creatieve verhaallijnen van nu, had Brawl stars ook net zo goed 10 jaar geleden gemaakt kunnen worden. Wat maakt dit spel zo populair?

Wat is Brawl stars?

Brawl stars speel je op je mobiele telefoon of tablet en is eigenlijk heel simpel: je moet je tegenstander verslaan door die te beschieten of door sneller diamanten te verzamelen. Er zijn verschillende modes waarin je kunt spelen. Je kunt samenwerken met anderen of solo spelen én sinds kort heeft het spel een ‘Brawl Pass’, die te vergelijken is met de Battle Pass bij Fortnite. De characters waar je mee speelt zijn zogenaamde ‚knokkers.’ Daarmee schiet je op je tegenstander, zo gauw je die raakt loopt zijn of haar ‚gezondheidsbalk’ leeg, maar zo gauw je naast schiet, loopt die balk weer vol. Je moet dus langere tijd raak blijven schieten.

De verschillende evenementen in Brawl stars

Als je begint, dan kies je als eerste het evenement uit, waar er verschillende van zijn. Bij de ‘edelstenengraai’ moet je met zijn drieën als eerste 10 diamanten zien te verzamelen. Bij ‘premie’ moet je ook als team van 3 knokkers te werk gaan, maar dan is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk andere knokkers uitschakelt. Een andere optie is de ‘belegerings battle’ waarbij je tegen een ander team vecht, maar waarbij er ook robots in het spel aanwezig zijn. Andere evenementen zijn onder andere ‚showdown’ (solo en duo variant), ‚baasgevecht’ (met alle knokkers samen tegen één baas), ‚knokbal’ (soort voetbal) en ‚kraak de kluis’, waarbij je de kluis met edelstenen van het andere team kapot moet maken. En dus het eerder genoemde ‚Brawl pass.’

Knokkers en knokdozen

Als je met het spel begint, krijg je een knokker en hoe meer punten je verzamelt, hoe meer knokkers je kunt kopen. Je ontvangt knokkers door knokdozen te verdienen en te openen. Deze knokdozen kun je weer verdienen door evenementen te spelen en door speciale Brawl Pass missies te doen. Een knokker kan steeds sterker gemaakt worden door hem in levels omhoog te spelen. Ook dit is gratis: je verdient krachtpunten voor je knokkers en met de munten die je in het spel verdiend kun je de knokkers op een hoger niveau brengen. Zodra je een evenement en een knokker gekozen hebt, kun je beginnen. Als je geen solo spel doet, wordt je automatisch gekoppeld aan een andere speler/spelers. Je kunt verder niet met hen chatten.

Gokken door lootboxes

Supercell stimuleert het spelen door het geven van beloningen: trofeeën en tokens. De knokkers worden sterker met upgrades die je koopt met tokens. Trofeeën bepalen je status. Daarnaast kun je ook prijzen vrij spelen, zoals knokdozen. Dat is een zogenaamde ‘lootbox’ waarbij je niet weet wat erin zit. Al een tijdje is er veel te doen over deze lootboxes omdat hier een gokelement in zit en gokken is pas vanaf 18 jaar en ouder. Voor Supercell pakt dit echter heel succesvol uit: in de eerste maand verdiende ze naar verluid 63 miljoen dollar met de in-app-aankopen.

Kortdurende attractieve potjes

Brawl Stars wisselt knokdozen af met duidelijke prijzen, zoals muntjes of een nieuwe knokker. Met gratis dagelijkse deals worden de spelers wel naar de winkel gelokt en daar zijn dozen te koop, in ruil voor edelstenen. Die edelstenen zijn dan weer te koop met echte euro’s en daar zit ook bij dit spel het verdienmodel. De kracht van Brawl Stars is dat het kortdurende, attractieve potjes biedt. Leuk als je wint. En zo niet, dan is het snel afgelopen en kun je het opnieuw proberen. Alles stimuleert om door te gaan. Voor je het weet, speel je heel veel potjes achter elkaar en vergeet je de basic visuals.

Vanaf 7 jaar

Brawl Stars is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De characters zijn allemaal grappige figuurtjes en er is geen bloed zichtbaar als een knokker af is. Sommige knokkers schieten met waterpistolen of een busje spray, geen ‚echte’ wapens. Anderen vechten wel met een knuppel, bommetjes of een bazuka, maar omdat alles er speels uitziet, vormt dit geen probleem voor kinderen. Een kind kan met vriendjes die ook deze game hebben, samen spelen, maar ook alleen.

Previous «
Next »