Computer Advies

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

Het bouwen van een goede pc is voor veel mensen vaak nog een uitdaging om dat ze niet goed weten waar ze tegenwoordig nog moeten beginnen en de prijzen vaak nog verschillen. Dit artikel is er voor om je een beetje op weg te helpen met het maken van je keuzes.

Waar te beginnen?

Om te beginnen moet er vooral gekeken worden naar de processor. De processor is het hart van de computer en hiermee worden de belangrijkste processen mee behandeld.
Dus als je eraan denkt om een pc de bouwen doe dan vooraf altijd even goed de processor vergelijken en bekijk waarvoor je de pc nodig hebt.

Waarvoor heb ik mijn pc nodig?

Het doel van je pc bepaald ook meteen in welke cottogorie je moet gaan kijken. Als je alleen een pc nodig heb voor je werk heb je vaak geen hele sterke processor nodig. Stel je wil je pc gebruiken om te gamen dan moet je toch wel na gaan denken over een krachtige processor. Hier komt natuurlijk de eindeloze discussie van AMD VS Intel aanbod.

Welke processor?

Voor een lange tijd is Intel al het leidende merk van de krachtigste processoren. Ook als we gaan kijken naar de processoren met de beste cpu benchmarks zien we dat Intel toch de eerste paar plekken in zijn bezit heeft. Dit komt echter wel met een prijskaartje. Je zult dus van te voren goed moeten weten waarvoor je de pc gaat gebruiken.

Wat is nou de beste pc?

Dat is een goeie vraag waar eigenlijk geen vast antwoord op te geven is. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Budget, doel en voorkeuren spelen allemaal mee in het maken van deze beslissing. Als je namelijk een pc wil gebruiken voor alleen documenten te maken en te kunnen internetten zit je met een AMD processor en een paar GB RAM al goed. Maar als je hardcore wil gamen en de beste specs wil hebben zal je toch aan een Intel met een krachtige videokaart en heel wat GB RAM moeten gaan denken. En wat je uiteindelijk koopt is totaal afhankelijk van je budget en jou voorkeuren want een pc kan immers niet alles hebben.

Waar kan ik mijn onderdelen vandaan halen?

Je pc onderdelen zijn natuurlijk het belangrijkste onderdeel van jou pc, want zonder kom je namelijke niet ver. Je zult dus afhankelijk van wat je wil een geschikte processor kopen en er voor zorgen dat dit samen gaat met al je andere hardware. Als je dit allemaal hebt uitgezocht ben je slechts nog een paar klikken verwijderd van het bestellen van jou onderdelen aangezien alles wat er beschikbaar is voor je gemakkelijk kan vinden op het internet.

Heb je verder nog advies?

Het advies wat ik je altijd nog mee kan geven is om reviews te lezen van wat je koopt. Want waarom zou je ook niet. Je kan makkelijk iemands mening krijgen over het product waarvan jij op het punt staat het aan te schaffen. Ook kunnen ze helpen bij het maken van je keuze of deze zelfs bijstellen zodat je uiteindelijk niet met de kat in de

Previous «
Next »