Is een laptopverzekering noodzakelijk?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Bij de aankoop van een laptop krijg je veelal de vraag of je er een verzekering bij wenst. In de meeste gevallen is het niet nodig om een aparte laptopverzekering af te sluiten. De meeste schade aan een laptop valt namelijk onder de dekking van de inboedelverzekering. Hoe zit dat precies in elkaar en waar kun je eventueel terecht voor een goedkope laptopverzekering? 

Elektronische apparatuur en de inboedelverzekering

Elektronische apparatuur valt gewoon onder de dekking van een inboedelverzekering. Wanneer jij je laptop gewoon thuis gebruikt en je laat deze per ongeluk uit je handen vallen, dan krijg je met een allrisk dekking gewoon de reparatiekosten of dagwaarde vergoed. Je hoeft dus niet perse een aparte laptopverzekering af te sluiten voor je laptop.

Eigen risico

Aangezien verzekerden veel schades claimen op mobiele telefoons en laptops hebben veel verzekeraars een eigen risico ingevoerd bij schade aan elektronische apparatuur. Het eigen risico ligt meestal tussen de € 75,- en € 150,-. Vind je het eigen risico bij een bepaalde verzekeraar te hoog? Stap dan eenvoudig over naar een andere inboedelverzekeraar.

Buitenhuisdekking

Schade aan elektronische apparatuur wordt meestal vergoed wanneer de schade zich in of rondom het huis voordoet. Neem jij je laptop ook mee naar werk of school? Overweeg dan om een extra dekking toe te voegen aan de inboedelverzekering. Dit wordt ook wel de buitenhuisdekking genoemd. Daarmee is jouw laptop ook onderweg goed verzekerd.

Laptop voor zakelijk gebruik

Gebruik jij je laptop niet alleen privé, maar maak je er ook zakelijk gebruik van als zzp’er? Bekijk dan de voorwaarden van jouw inboedelverzekering of brand, diefstal en andere schade wel onder de dekking van jouw laptop valt. Bij sommige inboedelverzekeraars is het niet toegestaan om een zakelijke laptop op te voeren bij een particuliere polis.

Toch een laptopverzekering?

Wil je voor de zekerheid toch een laptopverzekering afsluiten? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij de laptopverzekering van ABN AMRO. Met deze verzekering dek je de belangrijkste risico’s af bij mogelijke schade aan je laptop.

 

Previous «
Next »