• Homepage
 • >
 • Blog
 • >
 • In 5 stappen een geslaagde borrel achter je pc

In 5 stappen een geslaagde borrel achter je pc

 • Paul
 • 3 Years ago
 • Comments Off
geslaagde borrel achter je pc

Voor mensen die gek zijn op gezelligheid, zijn de huidige corona maatregelen een behoorlijke tegenvaller. Normaalgesproken konden we na een lange werkweek lekker de horeca opzoeken of bij vrienden langs. In deze hectische tijden is het echter belangrijk om positief te blijven en te denken in oplossingen. Wat voor gezellige dingen kunnen we bijvoorbeeld nog doen vanuit huis? Één van die dingen is een ‘borrel achter je scherm’ organiseren. In dit artikel lees je hoe je in 5 stappen een geslaagde online borrel organiseert.

 1. Stel je borrel gezelschap samen

Bij een borrel is leuk gezelschap natuurlijk van cruciaal belang. Bedenk daarom van te voren met wie jij zin hebt om even een avondje digitaal te borrelen. Denk aan een familielid, vriend of vriendin of misschien wel je buurman of buurvrouw. Het is begrijpelijk dat je niet gelijk kiest voor een collega, aangezien je die al de hele week digitaal aan de lijn hebt. Maar juist je collega’s in een borrel setting spreken kan zorgen voor interessante en hilarische gesprekken.

 1. Nodig iedereen uit 

Spreek van te voren af welke videobel-applicatie jullie gaan gebruiken en zorg dat iedereen een uitnodiging in zijn of haar mailbox heeft ontvangen. Zo voorkom je mogelijke onduidelijkheden en vertragingen voorafgaand aan de borrel. Fijne applicaties voor videobellen zijn onder andere Skype, Microsoft Teams en Google Hangouts

 1. Creëer de juiste ambiance

Het is wel zo leuk om te borrelen in een gezellig sfeertje. Versier daarom je setting waarin je virtueel gaat borrelen. Doe bijvoorbeeld wat sfeerverlichting aan zodat iedereen je goed ziet en zet eventueel wat kaarsjes klaar. Een klein achtergrondmuziekje is vaak ook helemaal geen overbodige luxe. Let wel op dat deze niet te hard staat, anders hoor je je digitale gasten straks niet meer.

 1. Bestel een borrel

Een borrel zou geen borrel heten zonder je favoriete drankje. Zorg er daarom voor dat jij en je borrel gezelschap alle benodigdheden op tijd in huis hebben. Bestel bijvoorbeeld je favoriete fles wijn of verwen jezelf eens met een mooi bierpakket. Ben je niet zo van de alcohol? Geen probleem, je kunt ook prima met spa rood borrelen. Maak je borrel helemaal af met een goede schaal borrelhapjes!

 1. Plan een leuke borrel activiteit

Staat alles klaar? Dan kan de online borrel officieel beginnen! Maak de borrel extra spectaculair door een lijst met leuke topics samen te stellen die jullie onder het genot van een drankje kunnen bespreken. Til je borrel naar een hoger niveau en maak er een echte pubquiz van. Lees hoe je een geslaagde online pubquiz organiseert.

Previous «
Next »