3 redenen om een refurbished printer aan te schaffen op kantoor

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
refurbished printer

Een printer op kantoor is onmisbaar. Hoe digitaal je ook ingesteld bent, voor een meeting een klantafspraak, een presentatie, of iets anders, zul je toch af en toe wat geprinte documenten nodig hebben. Als je dan een printer aan wilt gaan schaffen, moet je beslissen welke printer je graag wilt hebben. Een refurbished printer is dan helemaal geen slecht idee. In het artikel leggen we je hieronder uit waarom.

Voordat we je alles gaan vertellen over de voordelen van het kopen van een refurbished printer, bijvoorbeeld bij het gelijknamige bedrijf Refurbished Printer. Is het misschien handig dat we je even vertellen wat refurbished precies inhoud. Dat is eigenlijk heel simpel, een product dat refurbished is, is in feite gewoon tweedehands. Waar aan een tweedehands product echter niets meer wordt gedaan, wordt een refurbished product eerst nog helemaal nagekeken. Dat is dan ook waar het grote verschil en de vele voordelen zitten.

Goede kwaliteit

Zoals we hierboven schreven, is een refurbished printer tweedehands. Een refurbished printer wordt echter goed nagekeken voordat deze weer op de markt komt. De printer wordt getest, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. De refurbished printers die dus weer op de markt komen, zijn zo goed als nieuw. Ze zijn niet versleten en werken goed en snel, waardoor ze nog jaren mee kunnen. De printers zijn dus van enorm goede kwaliteit.

Lagere aankoopprijs

Juist omdat een refurbished printer tweedehands is, is de printer een stuk goedkoper. De printer hoefde namelijk niet helemaal gemaakt te worden, er zijn op zijn hoogst een paar nieuwe onderdelen aan toegevoegd. Omdat er veel minder werk verricht hoeft te worden voor zo’n printer, ligt de prijs dus ook een stuk lager. Zo is een tweedehands HP printer soms tot wel 90% goedkoper dan een nieuwe printer. Wanneer je dus een refurbished printer aankoopt voor je kantoor lever je niets in wat betreft kwaliteit, maar betaal je er wel een stuk minder voor.

Beter voor het milieu

We horen er steeds meer over: het milieu. Het gaat daar namelijk niet zo goed mee en daarom zijn er tal van initiatieven om ervoor te zorgen dat we zo zuinig mogelijk met ons klimaat omgaan. Zo kun je bijvoorbeeld proberen zoveel mogelijk papier te hergebruiken op kantoor, kun je wat vaker de verwarming dichtdraaien, LED-verlichting aansluiten, of spullen recyclen, zoals bijvoorbeeld een printer. Wanneer je dus een refurbished printer koopt, hoeft er geen nieuwe te worden geproduceerd. Dit scheelt weer in de CO2 uitstoot en zo draagt jouw kantoorruimte ook zijn steentje bij aan een beter milieu.

Previous «
Next »