Stroomkosten van je PC besparen: 5 tips

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Televisies, notebooks en PC’s gebruiken nu eenmaal veel stroom. Op zich natuurlijk helemaal geen probleem, maar wanneer al deze apparaten met grote regelmaat aan staan, kan dit nogal hoog in de kosten lopen. Ben je ook zo’n actieve PC gebruiker of staan er iedere dag meerdere PC’s aan in huis, en begin je dit steeds beter terug te zien op de energierekening? Dan is het tijd om eens wat op de stroomkosten te gaan besparen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn, en kun je met een paar kleine handelingen al een groot verschil zien. Manieren om dit te doen en andere handige tips, vind je hier.

stroomkosten besparen

  1. Pas de helderheid aan

Heb jij de helderheid van je PC altijd op standje fel staan? Schroef deze dan eens wat omlaag. Je ogen zijn namelijk in no-time gewend aan het ietwat donkerdere licht, en je bespaart er flink wat energie mee. Deze besparing vertaalt zich door in je gas water licht rekening, en zorgt dus voor lagere maandelijkse lasten. Daarnaast bespaar je jezelf ook nog eens een flinke koppijn!

  1. Beeldscherminstellingen aanpassen

Pas als je dan toch bezig bent ook meteen even de beeldscherminstellingen aan. Laat de PC bijvoorbeeld automatisch afsluiten zodra deze langer dan 30 minuten ongebruikt aan staat. Want hoewel je het jezelf misschien niet altijd realiseert; het afsluiten van die PC wordt vaker vergeten dan je denkt.

  1. Energiezuinige stand

Laat je de PC regelmatig ongebruikt aan staan, en is het dus geen goed plan om deze automatisch af te laten sluiten? Schakel dan de energiezuinige stand in. Dit brengt de PC in slaapstand zodra deze enige tijd niet gebruikt is, en kan daarna makkelijk weer opgestart worden.

  1. Schaf een notebook aan

Gebruik je nog steeds een desktop? Dan kun je het eens overwegen om een notebook aan te schaffen. Deze zijn namelijk een heel stuk zuiniger dan de desktops. Zelfs wanneer je besluit een externe monitor op de notebook aan te schaffen, bespaar je nog op de energiekosten. De besparing wordt wat minder, maar is nog steeds zichtbaar!

  1. Maak regelmatig schoon

En niet je bureau, maar je PC. Heb je deze vol staan met ongebruikte applicaties, functies, bestanden en programma’s? Dan is het tijd om eens schoon schip te maken. DIt maakt je PC namelijk sneller, en vergroot de kans op een verlaagd energiegebruik. Functies als bijvoorbeeld Bluetooth worden bijna niet gebruikt, dus hebben ook helemaal geen reden om aan te staan.

Previous «
Next »