Wat is een patchkast?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Als u er nooit mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat u ook geen idee heeft wat een zogenaamde patchkast nu precies is. Geen zorgen, u bent zeker niet de enige! Toch is een patchkast heel belangrijk, voor elke onderneming. Zo’n patchkast, ook wel serverkast genoemd, wordt niet voor niets aangeduid als ‘de meterkast van elk bedrijf’ of zelfs ‘het kloppende hart’. In zo’n patchkast komen namelijk alle belangrijke verbindingen en kabels samen, en worden zij beschermd voor schadelijke invloeden van buitenaf, zoals stof, temperatuurverschillen of simpelweg aanrakingen. Bovendien kunnen alle kabels vanuit de patchkast verder aangesloten worden op bijvoorbeeld een modem of router, of doorgepatcht worden naar een andere ruimte, om de daar aanwezige apparatuur met het netwerk te verbinden. Als ondernemer doet u er dus goed aan een patchkast van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen, ter bescherming van uw oh zo belangrijke servers en netwerken.

Waar kan ik een patchkast kopen?

Bent u op zoek naar een patchkast van uitstekende kwaliteit? Een patchkast kopendoet u bij Utp-kabel.nl. Daar vindt u de ruimste keuze in verschillende soorten patchkasten. Allereerst natuurlijk voor de meest gangbare patchkasten, met 19 inch ruimte. Maar ook voor kleinere exemplaren, van 10 inch, een mini-variant of een wandexempalar, bent u bij deze webshop aan het juiste adres. Bovendien voorzien zij u van advies op maat, zodat u zeker weet dat u een patchkast aanschaft, die past bij uw bedrijf of organisatie. Om u op weg te helpen, lichten we alvast een klein tipje van de sluier.

Soorten patchkasten?

Nu is het natuurlijk de vraag welke patchkast het beste past bij uw wensen en eisen. Daarbij is het van belang om te bekijken welke omvang uw netwerkoplossing of -oplossingen heeft. De grootste patchkast is die met een 19 inch profiel. Dat betekent dat het een profiel is waarin 19 inch netwerkapparatuur en bijbehorende accessoires geplaatst kunnen worden. Voor de montage van deze apparatuur is er in de patchkast ook open ruimte beschikbaar. Zo kunt u gestructureerd en overzichtelijk te werk gaan. U kunt ook kiezen voor een kleinere patchkast, bijvoorbeeld een 10 inc-exemplaar of een kast aan de wand. Het is maar net hoeveel ruimte u nodig hebt.

Previous «
Next »