Top 5 Modulaire voedingen

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Modulair/Non Modulair

Een computervoeding bestaat uit 3 grote verschillen in design. Modulair, semi-modulair of non modulair. Bij een modulaire voeding pc zijn er veel minder kabels die moeten verborgen worden om tot een kabelvrij en strak resultaat tijdens het bouwen te komen. Dat komt door het plug systeem van de computervoeding.

PC voeding

Bij een modulaire PC voeding hoef je enkel en alleen de kabels in te pluggen die je nodig hebt. Bij een half modulaire computervoeding zijn alle kabels buiten degene voor het moederbord apart aan te sluiten. Dit is echter niet zo bij een non modulaire PC voeding.

Tijd om te gaan bouwen?

Bij non modulair komen alle kabels uit 1 vertrekpunt en om een strak resultaat te bekomen zul je alle kabels die je niet nodig hebt moeten verbergen. Tenslotte zit het verschil bij deze 3 ook wat in de aankoop, een modulaire voeding pc zal een klein beetje duurder zijn. Maar het eindresultaat is dan ook wel veel beter. Als je een modulaire voeding pc bouwt om te gamen, voor productie of thuisgebruik kun je het best opteren voor een behuizing met een window kit. Dan kun je naar binnen kijken in de kast en er is geen beter gevoel dan nergens losse kabels te zien, toch? Bovendien zijn modulaire voedingskabels te verkrijgen in verschillende kleuren zodat je kabels ook passen bij het thema waarop je computer gebaseerd is.

Top 5 Modulaire voedingen

  • EVGA SuperNOVA 650 (Fully Modular)
  • EVGA SuperNOVA 850 (Fully Modular)
  • CORSAIR SF450 (Fully Modular)
  • BITFNIX Whisper M550 (Fullly Modular)
  • CORSAIR RMX550 (Fully Modular)

EVGA SuperNOVA
De EVGA Supernova modulaire voeding is bechikbaar in varianten van 550W t.e.m 1600W. Met zijn 80+ GOLD label verbruiken deze voedingen heel weinig stroom en ze zijn SLI en Crossfire klaar.
Corsair SF450
Corsair komt met zijn SF450 op de derde plaats door zijn innovatief design en SFX form factor. SFX is een form factor die bij pc bouwers erg in opmars is door het erg kleine formaat. Deze neemt dus niet veel plaats in huis. Bovendien krijg je van Corsair 7 jaar garantie en deze is ook met het 80+ GOLD label geprijsd.
BitFenix Whisper M550
Dit is één van de beste prijs/kwaliteit modulaire voedingen op de markt.Het wattage varieert eveneens tussen 450W t.e.m. 850W. Deze komt ook gelabeld met 80+ GOLD.
Corsair RMX550
De vijfde plaats, maar wel een uitstekende voeding. De Corsair RMX550 beschikt over een zero RPM ventilator modus waardoor de voedingen zeer stil functioneert onder lage en medium temperaturen. Deze komt tevens ook met een 80+ GOLD label.

Previous «
Next »